Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Έκτακτη Γενική Συνέλευση Γονέων της Βόρειας Κέρκυρας για τις σχολικές μεταφορές

Έκτακτη Γενική Συνέλευση συγκαλεί η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, την Τετάρτη 29/11 στις 19:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Σχολικού Κέντρου Θιναλίου στην Αχαράβη, με θέμα τις σχολικές μεταφορές.

Ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα και δεν έχει λυθεί το πρόβλημα στην Κέρκυρα, με 19 δρομολόγια να παραμένουν ακόμη άγονα – αναμένεται και τρίτος διαγωνισμός- , ενώ αναμένεται και η έκδοση εντολής από την Π.Ι.Ν ώστε να ξεκινήσουν τα δρομολόγια που κρίθηκαν γόνιμα στην τελευταία προκήρυξη.

Στη Βόρεια Κέρκυρα τα δρομολόγια που παραμένουν άγονα είναι 8 και αφορούν σε 208 μαθητές που φοιτούν σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας με πολλές οικογένειες να ταλαιπωρούνται καθημερινά με την αναζήτηση τρόπων και μέσων για τη μεταφορά των παιδιών τους από και προς τα σχολεία.

« Θεωρούμε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς εργαζόμαστε προς την ίδια κατεύθυνση, δηλαδή την άμεση αποκατάσταση όλων των δρομολογίων. Στηριζόμενοι στη λογική και στην ενσυναίσθηση, που μας ξεχωρίζουν ως είδος, απαιτούμε από τους αρμόδιους να σεβαστούν και να αφουγκραστούν τη ταλαιπωρία των γονέων και των μαθητών. Καλούμε λοιπόν, όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση με σκοπό την εποικοδομητική συζήτηση και την εξεύρεση άμεσων λύσεων στο πρόβλημα των σχολικών μεταφορών. Επίσης, κάνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε εκπρόσωπους των Υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών, Εσωτερικών, Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού να επισκεφθούν άμεσα την Κέρκυρα ώστε να ενημερωθούν και να επιληφθούν του θέματος» τονίζεται στην επιστολή πρόσκλησης στην Γενική Συνέλευση .

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More