Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Α. Μαλέρμπας: “Να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά μια περήφανη Ελλάδα”

«Η Κέρκυρα μπορεί να ενσωματώθηκε στον εθνικό κορμό το 1864 αλλά έδωσε πολλά και η Κέρκυρα και η Επτάνησος, στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Ιθαγένειας του υπουργείου εσωτερικών Α. Μαλέρμπας, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στο νησί. «Στόχος όλων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, υπογράμμισε ο γεν.γραμ. είναι να κάνουμε συνεχώς ένα βήμα μπροστά και να παραδώσουμε την πατρίδα μας στις επόμενες γενιές περήφανη και λίγο καλύτερη».

Τα μηνύματα των βουλευτών για ενότητα

«Πριν 202 χρόνια οι Έλληνες ενωμένοι κατάφεραν να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό και μας χάρισαν την ελευθερία. Τις θυσίες αυτές τιμάμε σήμερα  και οφείλουμε να διδασκόμαστε από το παρελθόν και να κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον» ανέφερε στις δηλώσεις του ο βουλευτής της ΝΔ Στ. Γκίκας.

Για μια «σπουδαία ημέρα με πολλούς συμβολισμούς», έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αυλωνίτης επισημαίνοντας ότι «οι έλληνες όταν είναι ενωμένοι πετυχαίνουν πάντα πολλά». Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δ. Μπιάγκης μίλησε για τους ήρωες της επανάστασης για αυτούς που έπεσαν για τις αξίες και τα ιδανικά τους καλώντας όλους τους έλληνες να αντλήσουν τα διδάγματα εκείνα που θα τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες.

Περιφερειάρχης και δήμαρχος για την εθνική επέτειο

«Η επέτειος της 25η Μαρτίου  και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου είναι ο συνδετικός ιστός του ελληνισμού, τόνισε στο μήνυμά της η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα επισημαίνοντας ότι σήμερα «τιμάμε τους έλληνες αγωνιστές και ιδιαίτερα τους Επτανήσιους που έδωσαν σε όλα τα μέτωπα τον αγώνα για ένα σύγχρονο ανεξάρτητο κράτος»

«Τα μηνύματα της 25η Μαρτίου είναι σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ, Ειρήνη, αλληλεγγύη και συνεργασία  για όλους τους έλληνες», υπογράμμισε η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου  

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More