Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Δηλώσεις βουλευτών μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Με ενσωματωμένο το 98,43% των εκλογικών τμημάτων στην Κέρκυρα η Ν.Δ. συγκέντρωσε το 36,97%, με το ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση με 20,06%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 12,33%, το ΚΚΕ 8,67%, την Πλεύση Ελευθερίας με 5,07%, την Ελληνική Λύση στο 3,36% και το ΜΕΡΑ25 στο 3,17%.

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα ποσοστά ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνουν από μια έδρα και συγκεκριμένα επανεκλέγονται οι κύριοι Γκίκας (9.833 σταυροί), Αυλωνίτης (3.615 σταυροί) και Μπιάγκης (2.675 σταυροί) αντίστοιχα σε ενσωμάτωση του 91,47% των τμημάτων αναφορικά με τη σταυροδοσία.

Με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο βουλευτής της Ν.Δ. Στέφανος Γκίκας εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το ποσοστό του κόμματος του πανελλαδικά αλλά και στην Κέρκυρα, επισημαίνοντας ότι “η χώρα θα ωφεληθεί από την νέα τετραετία της ΝΔ» και χαρακτήρισε ισχυρό το μήνυμα του Ελληνικού λαού προς το κόμμα του. «Ο εκλογικός αγώνας δεν τέλειωσε, δήλωσε ο κος Γκίκας και θα συνεχιστεί, ώστε να πετύχουμε αυτό που έχει ανάγκη η χώρα, μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Α. Αυλωνίτης υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται μέσα από τα όργανα να αναζητήσει τους λόγους που οδήγησαν στο τελικό αποτέλεσμα και θα πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις εν όψει των δεύτερων εκλογών». «Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι σοφό», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνεχάρη τους κους Γκίκα και Μπιάγκη για την επανεκλογή τους. «Ο αγώνας συνεχίζεται, δήλωσε, η αριστερά έχει συνηθίσει να δίνει αγώνες και αυτό θα κάνουμε αναζητώντας τις καλύτερες δυνατές λύσεις». Ο κος Αυλωνίτης επέρριψε ευθύνες για το αποτέλεσμα και στις δηλώσεις Κατρούγκαλου, υπογραμμίζοντας ότι «ο λαός έχει ανάγκη από πολιτικούς που προσέχουν τα λόγια τους». Τέλος δήλωσε ότι «στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση είναι πιθανόν να υπάρξουν σοβαρές συγκλίσεις με τα όμορα, όπως τα χαρακτήρισε, μικρά κόμματα».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Δ. Μπιάγκης έκανε λόγο για «μεγάλη ευθύνη του κόμματος του με την ενίσχυση του ποσοστού του πανελλαδικά και τοπικά, απέναντι στα οράματα της κοινωνίας ,όπως την ονειρευόμαστε με επίκεντρο τον άνθρωπο». Τέλος τόνισε με έμφαση ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More