Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Διαμαρτυρία των επαγγελματιών για το “χαράτσι” στο λιμάνι της Αλύπας

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (22/4) στο λιμάνι της Αλύπας στην Παλαιοκαστρίτσα, από τους επαγγελματίες της περιοχής. Οι ιδιοκτήτες ημερόπλοιων διαμαρτύρονται καθώς, όπως επισημαίνουν, η εταιρεία που διαχειρίζεται την μαρίνα τους ζητά να υπογράψουν σύμβαση, βάση της οποίας θα υποχρεούνται να καταβάλλουν 5 ευρώ ανά άτομο που θα επιβιβάζεται στα πλοία τους. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα τους επιτραπεί ο ελλιμενισμός στο χώρο της μαρίνας.

Όπως τονίζουν οι επιχειρηματίες το εισιτήριο για τα ημερόπλοια κοστίζει από 7-10 ευρω και με βάση τις απαιτήσεις της εταιρείας, θα πρέπει να καταβάλλουν το μισό ή και παραπάνω για να εξασφαλίσουν τον ελλιμενισμό τους. Αυτό, όπως λένε οι επαγγελματίες, δεν μπορεί να συμβεί, καθώς ούτε μπορούν να επωμιστούν το κόστος ούτε και να αυξήσουν το εισιτήριο ενώ όπως καταγγέλλουν, εξαιτίας των νέων απαιτήσεων της εταιρείας έχουν ακόμα τα πλοία τους στην ξηρά και δεν έχουν ξεκινήσει τα δρομολόγια. «Η σεζόν έχει ανοίξει, δηλώνουν,  και εμείς δεν μπορούμε να δουλέψουμε, είμαστε πάνω από 200 οικογένειες που θα πεινάσουμε», τονίζουν.

Παράλληλα εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην υπογράψουν την εκβιαστική αυτή σύμβαση,  όπως την χαρακτηρίζουν και ζητούν στήριξη από το Δήμο και το Λιμεναρχείο. Στη συγκέντρωση του Σαββάτου συμμετείχαν υποψήφιοι βουλευτές όλων των κόμματων , εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και υποψήφιοι για την Αυτοδιοίκηση. Τέλος οι επαγγελματίες αναμένεται να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο κεντρικής Κέρκυρας που  συνεδριάζει αύριο (24/4 )το απόγευμα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More