Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Διατήρησαν τα ποσοστά του Μαΐου τα κομματα – Ποιοί εκλέγονται

Με καταμετρημένο το 98,8% των εκλογικών τμημάτων στην Κέρκυρα η ΝΔ αναδείχτηκε πρώτο κόμμα με 36,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε 18,55%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 12,06%, ΚΚΕ 8,6%, Πλεύση Ελευθερίας 6,37%, Σπαρτιάτες 5,34%, Ελληνική Λύση3,33%, ΜΕΡΑ 25 2,98% και ΝΙΚΗ 2,39%.

Κατά τις δηλώσεις του στο κέντρο τύπου, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο βουλευτής της ΝΔ Στ. Γκίκας  επεσήμανε ότι θα συνεχιστεί  η σκληρή δουλειά και η διεκδίκηση για τα σοβαρά ζητήματα της Κέρκυρας. Αναφορικά με την εμφάνιση του κόμματος των Σπαρτιατών ο κος Γκίκας υπογράμμισε πως δεν είναι γνωστή ακόμα η ανθρωπογεωγραφία του και απομένει να δούμε τη συμπεριφορά του στο κοινοβούλιο.

Ο Αλέκος Αυλωνίτης, ο βουλευτής που εκλέγεται με το ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε μεγάλη την εκλογική ήττα του κόμματος του και οι αιτίες της θα αναζητηθούν στα αρμόδια όργανα του κόμματος. Επίσης χαρακτήρισε ανησυχητική την εμφάνιση ακροδεξιών κομμάτων τα οποία χαρακτήρισε κίνδυνο για τη δημοκρατία.

Από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Δημήτρης Μπιάγκης υπογράμμισε ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας για τα προβλήματα της παρατημένης, όπως είπε, Κέρκυρας και θα συνεχιστούν οι πρωτοβουλίες με τους συναδέλφους του στη Βουλή.

Τέλος το ΚΚΕ σημείωσε ότι η ψήφος στο κόμμα δεν ήταν συγκυριακή και η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για το λαό ενώ χαρακτήρισε αρνητική εξέλιξη την είσοδο ακροδεξιών κομμάτων στη Βουλή  

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More