Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Δική του ΔΕΥΑΚ ιδρύει ο δήμος Βόρειας Κέρκυρασ

Δημοσιεύτηκε στις 31.12 στο ΦΕΚ η αποχώρηση του δήμου βόρειας Κέρκυρας από τη διαδημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης. Μάλιστα η μελέτη βιωσιμότητας της επιχείρησης θα τεθεί στην οικονομική επιτροπή που συνεδριάζει την Παρασκευή ενώ η ίδρυση της θα απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση του σώματος που έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σάββατο.

Για 4 περίπου χρόνια ο δήμος βόρειας Κέρκυρας διεκδικούσε την ίδρυσης αυτόνομης ΔΕΥΑΚ προκειμένου να μπορεί να παρεμβαίνει και να επιλύει άμεσα τα προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή του.   

Ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γ. Μαχειμάρης χαρακτήρισε ως “ημέρα ανεξαρτησίας” την αποδέσμευση του δήμου από την διαδημοτική επιχείρηση και υπογράμμισε ότι την Παρασκευή θα τεθεί προς ψήφιση στην οικονομική επιτροπή η μελέτη βιωσιμότητας της επιχείρηση ενώ η ίδρυση της θα αποφασιστεί από το δημοτικό συμβούλιο που συνεδριάσει το Σάββατο. Μάλιστα πρόκειται να  κατατεθεί πλάνο 20ετίας που θα  αφορά την ύδρευση και την αποχέτευση.

Ο δήμαρχος επεσήμανε ότι ο δήμος θα διεκδικήσει την ένταξη σε ευρωπαϊκά προγράμματα προκειμένου να κατασκευαστούν έργα που αφορούν και τα εσωτερικά δίκτυα της ύδρευσης που είναι πεπαλαιωμένα.

Ήδη όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος υπάρχουν έτοιμες μελέτες για  Ρόδα,  Σφακερά, Πλάτωνα Νυμφων,  Ξανθάτες και συντάσσεται μελέτη για τον Αη Γιώργη για τον Αρίλα και τον Άγιο Στέφανο  ενώ  ήδη κατασκευάζεσαι  δίκτυο 35 χιλιόμετρα στον ορεινό όγκο του Παντοκράτωρα. Σκοπός είναι η επιχείρηση να  εκμεταλλευτεί και τις πηγές σε Νυμφές,   Αγραφούς και Κληματια ενώ επανέρχεται προς συζήτηση και η μεταφορά νερού από το γαλάζιο μάτι της  Αλβανίας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More