Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Εκδήλωση της Αγροδιατροφικής για το ελαιόλαδο

Εκδήλωση με θέμα «Ελαιόλαδο: Ο υγρός χρυσός των Επτανήσων» πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Στόχος της εκδήλωσης  ήταν η ανάδειξη της διατροφικής αξίας του ελαιολάδου, αλλά και των ιδιαίτερων  φαρμακευτικών και ευεργετικών του ιδιοτήτων.

Βασικοί ομιλητές ήταν ο Προκόπης Μαγιάτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων στο Φαρμακευτικό Τμήμα του Πανεπιστημίου ΕΚΠΑ, ερευνητής κλινικών και πειραματικών ερευνών, ο οποίος ανέλυσε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Επτανησιακών ποικιλιών ελαιολάδου και τα ευεργετικά αποτελέσματά τους στην υγεία.

Επίσης για την μετάβαση της Κερκυραϊκής οικονομίας από τον πρωτογενή τομέα στον Τουρισμό μίλησε ο Διδάκτωρ Τουριστικής Οικονομίας Κωνσταντίνος Τσουμάνης ενώ ο Μάρκος Αυλωνίτης, Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Παν/μιου αναφέρθηκε στον «Ελαιοπαρατηρητή», το καινοτόμο σύστημα δακοπαγίδων από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν επιχειρηματίες-παραγωγοί ελαιολάδου της Ιόνιας Γης, από όλα τα νησιά του Ιονίου που μέσα από μακροχρόνιες προσπάθειες, ασχολήθηκαν με την ανάδειξη της καλλιέργειας του «ιερού δένδρου» και την παραγωγή ελαιόλαδου εξαιρετικής ποιότητας.

Τέλος η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας προσέφερε κεράσματα με βάση το ελαιόλαδο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More