Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Ενθουσίασε το κοινό η συναυλία της Cameristi della Scala

Ενθουσίασε το Κερκυραϊκό  κοινό η συναυλία της ορχήστρας δωματίου Cameristi della Scala που παρουσιάστηκε χθες (14/10) στο δημοτικό θέατρο στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας, υπό την διεύθυνση του Διονύση Γραμμένου και σολίστ την μέτζο σοπράνο Rosa Bove.

Η ορχήστρα  απέδωσε έργα Vivaldi,Corelli,Durante,Geminiani και καταχειροκροτήθηκε στο κατάμεστο δημοτικό θέατρο.

 

 

 

 

 

Οι εκδηλώσεις  του Φεστιβάλ συνεχίζονται και τις επόμενες ημέρες με την παρουσίαση του φωνητικού συνόλου Chores με την Μαρίνα Σάντι stiw 22/10 στο ναό του Αγίου Γεωργίου στο παλιό φρούριο, την έκθεση φωτογραφίας «Ημερολόγιο Καραντίνας», του Νίκου Κόκκα, από τις 22 έως τις 31 Οκτωβρίου στον επιβλητικό χώρο των Φυλακών στο Παλαιό Φρούριο και ακολουθούν βραδιές jazz σε συνεργασία με το τμήμα μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου 28-30/10.

Οι εκδηλώσεις του Οκτωβρίου ολοκληρώνονται με την 6η Μουσικολογική Ημερίδα το Σάββατο 29/10, στο κτίριο της Φ.Ε. «Μάντζαρος» από τη Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος». Έγκριτοι ομιλητές από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τον ευρύτερο ακαδημαϊκό χώρο θα αναπτύξουν ζητήματα τα οποία θα καλύπτουν από συγκεκριμένες πτυχές της μουσικής δραστηριότητας του Ν. Μάντζαρου, έως και τη μεταθανάτια πρόσληψη της προσωπικότητάς του.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με την πολύτιμη υποστήριξη χορηγών, φίλων και εθελοντών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More