Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Εργασίες στο 9ο δημοτικό λίγο πριν το πρώτο κουδούνι

Επείγουσες εργασίες, προκειμένου να προλάβουν το πρώτο κουδούνι της χρονιάς πραγματοποιούνται στο 9ο δημοτικό σχολείο επί της οδού Αλ. Παναγούλη.

 

Το σχολείο αντιμετωπίζει από την περυσινή χρονιά σοβαρά προβλήματα, τα οποία αν δεν αντιμετωπίζονταν άμεσα δεν θα ήταν δυνατή η λειτουργία του για την ερχόμενη σχολική χρονιά. Μάλιστα σχετικό έγγραφο είχε κοινοποιηθεί από τον διευθυντή και τον σύλλογο διδασκόντων  στον πρώην προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χρ. Άνθη και από εκεί στον εισαγγελέα ο οποίος σήμερα κάλεσε τον διευθυντή Ηλ. Μπουργουντζή για περισσότερες διευκρινήσεις.

 

 

Στο σχολείο συγκεκριμένα έχει καρτερεύσει το αποχετευτικό σύστημα, η ηλεκτρολογική εγκατάσταση είναι παλιά και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα air condition και τους υπολογιστές με ορατό τον κίνδυνο εκδήλωσης φωτιάς από βραχυκύκλωμα, υπάρχουν κατασκευές με αμίαντο σε βοηθητικό χώρο, δεν υπάρχουν τουαλέτες ΑΜΕΑ, οι τουαλέτες γενικώς χρειάζονται βελτιώσεις, το σχολείο δεν διαθέτει- όπως και πολλά άλλα- πιστοποιητικό πυρασφάλειας ενώ η αυλή δεν ενδείκνυται για χώρος φιλοξενίας παιδιών καθώς έχει λακκούβες, χαλίκια και είναι γενικά ακατάλληλη.

 

Τα ζητήματα αυτά τέθηκαν πρόσφατα και στην Καθολική Αρχιεπισκοπή που είναι η ιδιοκτήτρια του ακινήτου και αποφασίστηκε να γίνουν οι παρεμβάσεις εκείνες που τουλάχιστον θα επιτρέψουν στο σχολείο να ξεκινήσει τη λειτουργία του τη φετινή σχολική χρονιά. Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ εκκρεμεί η ανανέωση της σύμβασης με την καθολική αρχιεπισκοπή, που έχει λήξει από το 2013 και στην οποία θα προβλέπονται οι υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη για τη συντήρηση του σχολικού συγκροτήματος.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More