Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Κρατούμενοι των φυλακών παίζουν σκάκι σε διαδικτυακό πρωτάθλημα

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ομάδα του καταστήματος Κράτησης Κέρκυρας , έλαβε μέρος με 4μελή σύνθεση στο Διηπειρωτικό Διαδικτυακό Πρωτάθλημα Σκακιού για Κρατουμένους.  Στο Πρωτάθλημα συμμετείχαν 88 ομάδες εκπροσωπώντας 46 χώρες.

Οι κρατούμενοι αγωνίστηκαν διαδικτυακά, από την αίθουσα υπολογιστών του Σχολείου 2ης Ευκαιρίας μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας chess.com με απόλυτη ανωνυμία και με την επιτήρηση του υπεύθυνου του σκακιστικού προγράμματος.

Η μοναδική ελληνική ομάδα κατέλαβε την 6η θέση στον όμιλο της σημειώνοντας μάλιστα δύο σημαντικές νίκες επί της Γερμανίας και της Ολλανδίας.

Να θυμίσουμε ότι από το 2021 ο Σύνδεσμος Παικτών Ζατρικίου Κερκύρας ανέλαβε την εκμάθηση σκακιού  σε κρατουμένους, με μαθήματα, προπονήσεις και διοργάνωση αγώνων επίδειξης καθώς και τουρνουά, σε συνεργασία με το πρωτοποριακό Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί μέσα στο κατάστημα κράτησης. Τα μαθήματα γίνονται κάθε εβδομάδα για 2 ώρες και αφορούν τόσο αρχάριους, όσο και κρατούμενους που ήδη κατέχουν τις βασικές σκακιστικές γνώσεις, με σκακιστικό υλικό (σκακιέρες-σκακιστικά σετ) που παρέχει ο σύλλογος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More