Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Σε Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα Σκακιού συμμετείχαν κρατούμενοι των φυλακών

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ομάδα του Καταστήματος Κράτησης Κέρκυρας έλαβε μέρος με τέσσερα άτομα στο 3ο Διηπειρωτικό Διαδικτυακό Πρωτάθλημα Σκακιού για Κρατουμένους. Το Πρωτάθλημα διοργάνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκακιού FIDE από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου 2023, την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης στη Φυλακή.

Στο πρωτάθλημα έλαβαν μέρος 88 ομάδες που εκπροσώπησαν 46 χώρες. Οι κρατούμενοι αγωνίστηκαν διαδικτυακά, από την αίθουσα υπολογιστών μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας chess.com με απόλυτη ανωνυμία (αγωνίστηκαν με κωδικούς, όχι με ονόματα) και χωρίς κανένα άλλο στοιχείο τους με την επιτήρηση του υπεύθυνου του σκακιστικού προγράμματος. Η ομάδα κατέλαβε την έκτη θέση στον όμιλό της σημειώνοντας μάλιστα δύο σημαντικές νίκες επί της Γερμανίας και της Ολλανδίας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε εδώ και τρία χρόνια με εξαιρετικά ευεργετική επίδραση στο χαρακτήρα και τη συμπεριφορά των κρατουμένων, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Μάνος Ναθαναήλ, πρόεδρος Σκακιστικού Ομίλου Κέρκυρας. Μάλιστα το αντίστοιχο πρόγραμμα στη Βραζιλία μείωσε το δείκτη επαναλαμβανόμενης παραβατικότητας των συμμετεχόντων από 70% στο 17 % μετά από δύο χρόνια.

Ρεπορτάζ Γ. Ανδριώτης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More