Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Στις θέσεις τους οι εκπαιδευτικοί – Αναμονή για τη μεταφορά των μαθητών

Χωρίς προβλήματα αναμένεται να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, Πέτρο Αγγελόπουλο, στα Ιόνια Νησιά έχει τοποθετηθεί το 95% των διδασκόντων, ενώ τα όποια κενά αφορούν αρνήσεις τοποθέτησης αναπληρωτών, εγκυμοσύνες κλπ.

Παράλληλα έχει προγραμματισθεί η  προμήθεια και των βιβλίων και η έγκαιρη μεταφορά τους στα σχολεία. Στην Ερείκουσα θα λειτουργήσει για πρώτη φορά νηπιαγωγείο ενώ λειτουργεί ήδη δημοτικό με ένα μαθητή, όπως συμβαίνει και στο Μαθράκι. Φέτος θα ανοίξει τις πύλες του και το Σχολικό Συγκρότημα Βραγγανιώτικων ενώ αυτές τις ημέρες γίνεται η μεταφορά του σχετικού εξοπλισμού. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει και η διαμόρφωση μέρους του αύλειου χώρου που έχει μείνει ημιτελής.

Προβληματική ωστόσο φαίνεται ότι είναι η εικόνα με τις μεταφορές των μαθητών, οι οποίες θα στηριχθούν σε νέο μοντέλο, οι διαδικασίες του οποίου δεν έχουν ολοκληρωθεί από την Περιφέρεια. Ο κ. Αγγελόπουλος αναφέρει ότι ούτως ή άλλως οι διαδικασίες είναι περίπλοκες σ’ ένα μεγάλο οδικό δίκτυο με δεκάδες σχολεία και 150 δρομολόγια που θα πρέπει να μετακινήσουν 6.500 μαθητές. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει οι διαγωνιστικές διαδικασίες να ολοκληρωθούν σύντομα ούτως ώστε να αποφευχθεί ταλαιπωρία των μαθητών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More