Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Στον δρόμο της νέας βιώσιμης διαχείρισης απορριμμάτων

Με την αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών, προχωρά το μεγάλο έργο της δημιουργίας Μονάδας επεξεργασίας Αστικών Στερεών αποβλήτων στο Τεμπλόνι, ένα πρόβλημα που έχει ταλαιπωρήσει την Κέρκυρα  πολλά χρόνια.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαγωνισμού Έργου, διαπιστώθηκε η πρόοδος του διαγωνισμού για την αποκατάσταση του Χ.Υ.Τ.Α Τεμπλονίου με την αποκατάσταση του ανάγλυφου και τη δημιουργία ελεύθερου χώρου.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 64,7 εκ. ευρώ, το οποίο αναλύεται σε 34 εκ. ευρώ για την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Κέρκυρας και 30,7 εκ. ευρώ για το δικαίωμα προαίρεσης.

Στόχος της εγκατάστασης, συνολικής δυναμικότητας 35.000 τόνων αστικών σύμμεικτων αποβλήτων ανά έτος, είναι η ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών, η παραγωγή κομπόστ από τα προδιαλεγμένα οργανικά, καθώς και κομπόστ του οργανικού που διαχωρίζεται από τα σύμμεικτα αστικά απόβλητα μέσω της μηχανικής διαλογής.

Παράλληλα, έχει ολοκληρωθεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση του νέου Χώρου Υγειονομικής Ταφής.

Τέλος στην χθεσινή συνεδρίαση τονίστηκε ότι η μεταφορά των δεμάτων από τον ανενεργό πλέον Χ.Υ.Τ.Α. Λευκίμμης έχει πραγματοποιηθεί κατά το 70-80% και αναμένεται η πληρωμή του αναδόχου από το Υπουργείο Εσωτερικών για να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της απομάκρυνσης του συνόλου των δεμάτων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More