Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα – Συνάντηση Γκίκα – Παππά: Ενισχύονται οι Λ/Σ Παξών και Οθωνών

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, ενώ παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος. Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Γκίκας ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, διότι ενισχύονται με προσωπικό οι Λιμενικοί Σταθμοί Παξών και Οθωνών, σύμφωνα με τις θέσεις που έχουν ανακοινωθεί.

Στη συνέχεια, τόσο ο κ. Γκίκας όσο και ο κ. Βλαχόπουλος, έθεσαν στον Υφυπουργό ζητήματα που απασχολούν τους Παξούς, όπως η ελλιπής θαλάσσια συγκοινωνία που συνδέει την Κέρκυρα με τους Παξούς κατά τη διάρκεια του χειμώνα και ζήτησαν από τον κ. Παππά να υπάρξει καθημερινή σύνδεση Κέρκυρας – Παξών. Μάλιστα, ο Βουλευτής ζήτησε στον προγραμματισμό του Υπουργείου για τις άγονες γραμμές για την επόμενη περίοδο, να προβλεφθεί άγονη γραμμή για τους χειμερινούς μήνες για τη σύνδεση Κέρκυρας ή Λευκίμμης με τους Παξούς.
Επιπλέον, ανέφεραν στον Υφυπουργό την αναγκαιότητα μίσθωσης Μονάδας Αφαλάτωσης Νερού, όπως συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες υδροδότησης του Δήμου Παξών κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.
Ο κ. Βλαχόπουλος ζήτησε επίσης τη συνδρομή του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην επισκευή-  αντικατάσταση των μεμβρανών στεγανοποίησης των λίμενοδεξαμενών που διαθέτει ο Δήμος Παξών, με τον Υπουργό να ανταποκρίνεται θετικά.

Ο Βουλευτής έθεσε επίσης το ζήτημα της τουριστικής μαρίνας Λάκκας Παξών, θέμα που έχει επανειλημμένως τεθεί και από τον Δήμο Παξών. Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι θα μπορούσε να ενταχθεί σε πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού για τις μαρίνες που τρέχει αυτήν την περίοδο.
Τέλος, ο κ. Γκίκας επανέλαβε στον Υφυπουργό το θέμα αναπροσαρμογής των τιμολογίων του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, ώστε να ανταποκρίνονται στα σημερινά δεδομένα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More