Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Συνάντηση του υπουργού Υγείας Μιχ. Χρυσοχοΐδη με το Στέφανο Γκίκα

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, με κύριο θέμα τα προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.  

Κατ’ αρχάς ο Βουλευτής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην υποστελέχωση συγκεκριμένων κλινικών, όπως η Παθολογική, η Καρδιολογική και η Νεφρολογική, αλλά και στην υποστελέχωση του Ακτινολογικού και του Νευρολογικού Τμήματος και ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού για την κάλυψη των αναγκών. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γκίκας ζήτησε την ίδρυση και λειτουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, αφού η έλλειψή του συνεπάγεται την διακομιδή πολλών ασθενών εκτός Κέρκυρας σε Τριτοβάθμια Νοσοκομεία.

Επιπρόσθετα, ο Βουλευτής ζήτησε επιπλέον κίνητρα που θα μπορούσαν να προσελκύσουν ιατρικό προσωπικό, καθότι πολλές προκηρύξεις κρίσιμων ειδικοτήτων ιατρών παραμένουν άγονες. Παράλληλα ζήτησε μετ’ επιτάσεως την πρόσληψη διασωστών ΕΚΑΒ για τη δημιουργία Βάσης ΕΚΑΒ στη Β. Κέρκυρα ώστε να υπάρχει ταχύτερη ανταπόκριση σε περιστατικά.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Γκίκας δήλωσε: «Μία πολύ θετική συνάντηση είχα με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Σε ότι αφορά στις ελλείψεις προσωπικού, ο Υπουργός κατανοεί το μεγάλο πρόβλημα έλλειψης ιατρών στις νησιωτικές περιοχές και επεξεργάζεται τρόπους και κίνητρα για να αρθεί το φαινόμενο έλλειψης ενδιαφέροντος και των άγονων προκηρύξεων .Για όλα τα ζητήματα ο Υπουργός εξέφρασε καταρχάς σύμφωνη γνώμη και εγώ με τη σειρά μου τον προσκάλεσα στην Κέρκυρα το επόμενο χρονικό διάστημα».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More