Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Σωρεία παραβάσεων για κατάληψη του αιγιαλού από επιχειρήσεις με ξαπλώστρες και ομπρέλες

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για την παράνομη κατάληψη αιγιαλού. Όπως έγινε γνωστό το προηγούμενο τριήμερο έγιναν 16 συλλήψεις σε Κυκλάδες και Ιόνια νησιά επιχειρηματιών και υπεύθυνων που είχαν τοποθετήσει ομπρέλες και ξαπλώστρες χωρίς άδεια.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιάννης Ανδριώτης από την παραλία του Κοντογιαλού Κέρκυρας  οι ομπρέλες και ξαπλώστρες φτάνουν μέχρι το κύμα, κατάσταση που επικρατεί επίσης και στις παραλίες της Γλυφάδας, το Ίψος, και το Μπαρμπάτι στην Ανατολική Κέρκυρα.

Χθες κλιμάκιο από το Υπουργείο Οικονομικών και την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου πραγματοποίησε αιφνιδιαστικά και χωρίς ενημέρωση κανενός άλλου φορέα, 10 + 1 ελέγχους στην παραλία.

Σε αυτούς τους έλεγχος βρέθηκε ότι από τις 10 επιχειρήσεις, οι 5 παραβίαζαν την νομοθεσία σχετικά με τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες, ενώ τέσσερις δεν είχαν καν άδεια για να μπορούν να λειτουργήσουν τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

Στις επιχειρήσεις θα επιβληθούν πρόστιμα, ενώ τους δόθηκε προθεσμία μέχρι αργότερο αύριο Τετάρτη προκειμένου να απομακρύνουν τις ξαπλώστρες που δεν θα πρέπει να βρίσκονται εκεί.

Εν τω μεταξύ το προηγούμενο τριήμερο από τα μικτά κλιμάκια συνελήφθησαν σε Κυκλάδες και Ιόνια νησιά 16 άτομα ιδιοκτήτες ή υπεύθυνοι καταστημάτων με τη διαδικασία του αυτοφώρου για τους οποίους  διαπιστώθηκε ότι παραβίασαν τις διατάξεις που έχουν να κάνουν με την κατάληψη δημόσιου χώρου αιγιαλού και παραλίας.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα και σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα ενημερώνονται οι τοπικές αρχές, ακριβώς για να μην υπάρχει προειδοποίηση σε καμία περίπτωση των επιχειρήσεων.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More