Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Το παραδεισένιο χριστουγεννιάτικο χωριό από μινιατούρες

Μία σπάνια συλλογή από μινιατούρες βρίσκονται στο χριστουγεννιάτικο χωριό, που για πολλές δεκαετίες μαζευόντουσαν μία μία προκειμένου να πραγματοποιηθεί. Είναι στην ουσία πορσελάνινα σπίτια και κτίρια- μνημεία, ζωγραφισμένα στο χέρι με πολλές – πολλές μικρές ανθρώπινες φιγούρες. Πυκνά δάση αγκαλιάζουν το χωριό, σκιέρ κατεβαίνουν επικίνδυνες χιονισμένες πλαγιές, ενώ έλκηθρα και τελεφερίκ μεταφέρουν τους αλπινιστές στις κάτασπρες βουνοκορφές

Για το Χριστουγεννιάτικο χωριό μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» Ο κ. Τάσος Διαβάτης, Ιδιοκτήτης Συλλογής, ο οποίος τόνισε πως «Την φετινή χρονιά αυτό που δημιουργήσαμε στο χωριό αυτό είναι διάφορες θεματικές ενότητες που αφορούν τον χώρο εστίασης με τις καφετέριες τα εστιατόρια και τις μπυραρίες του, το τελεφερίκ που κάνει βόλτα σε ένα μεγάλο μέρος του χωριού, τα κάτασπρα βουνά και φυσικά το χιονοδρομικό κέντρο του χωριού με δύο τρένα και δύο τραμ».

Ακόμα τόνισε πως «Το νέο στοιχείο που περιλαμβάνει φέτος το Χριστουγεννιάτικο χωριό των μινιατούρων είναι το Βρετανικό χωριό που έχει τις πιο σπάνιες και πιο ακριβές μινιατούρες από την εξοχή της Βρετανίας προσθέτοντας έτσι τις φιγούρες αυτές σε μία συλλογή που καλλιεργείται εδώ και 30 ολόκληρα χρόνια».

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More