Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Χριστουγεννιάτικα πακέτα “αγάπης” από την Μητρόπολη

Χριστουγεννιάτικα πακέτα αγάπης θα δώσει η Μητρόπολη συνεχίζοντας αυτές τις γιορτινές μέρες το φιλανθρωπικό της έργο. Σήμερα το κοινωνικό παντοπωλείο μοιράζει λάδι σε περισσότερες από 300 οικογένειες.

Ίσως αποτελεί έκπληξη για κάποιους, που στην Κέρκυρα των 2 εκατ. τουριστών και της μειωμένης ανεργίας υπάρχουν άνθρωποι, που δεν έχουν να φάνε. Για το λόγο αυτό συνεχίζονται τα τρία, σταθερά όλο το χρόνο, σισίτια (της Μανδρακίνας, του Ανεμομύλου και του Μαντουκιού), τα οποία δίνουν σε περισσότερους από 300 ανθρώπους καθημερινά φαγητό.  

Τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η κοινωνία διαφοροποιούνται ανάλογα με τις οικονομικές συνθήκες της εποχής. Το καινούργιο στοιχείο της φετινής χρονιάς, σύμφωνα με τον Πρωτοπρεσβύτερο Θεμιστοκλή Μουρτζιανό, είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες από την ακρίβεια στα βασικά είδη διατροφής. Μάλιστα όπως είπε, οι μεγαλύτερες δυσκολίες εντοπίζονται στην προμήθεια του λαδιού και του κρέατος σε πολλές οικογένειες.

Η εποχιακή απασχόληση για ορισμένες οικογένειες δεν δίνει τη δυνατότητα να καλυφθούν τα έξοδα των παιδιών που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις με αποτέλεσμα η Μητρόπολη να καλύπτει μέρος του ενοικίου τους. Τέλος αξιοσημείωτη είναι η ανάγκη για αγορά φαρμάκων ή για την κάλυψη εξόδων όταν κάποιος χρειαστεί νοσηλεία σε νοσοκομεία εκτός Κερκύρας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More