Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Όχι στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων από την ΕΛΜΕ

Κάθετα αντίθετο στην ίδρυση ιδιωτικών- μη κρατικών πανεπιστημίων από την κυβέρνηση δηλώνει το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας και προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας 11 π.μ. – 2 μ.μ. την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου για την συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Όπως υποστηρίζει η ΕΛΜΕ «Η συνύπαρξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα δεν οδηγεί σε καλύτερες παροχές. Η ύπαρξη πχ ιδιωτικών νοσοκομείων δεν οδήγησε σε βελτίωση του δημόσιου συστήματος υγείας. Η “απελευθέρωση της αγοράς” στον σιδηρόδρομο δεν έφερε ασφαλείς μεταφορές, αλλά πολύνεκρα εγκλήματα, όπως στα Τέμπη. Η ύπαρξη ιδιωτικών σχολείων δεν οδήγησε σε σύγχρονες και ασφαλείς κτηριακές υποδομές, σε προγράμματα σπουδών και εγχειρίδια που θα μορφώνουν ολόπλευρα τα παιδιά» και επισημαίνουν ότι  «Έτσι και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αυτός ο ανταγωνισμός θα ενισχύσει την επιχειρηματική-κερδοσκοπική λειτουργία των δημόσιων Ιδρυμάτων. Θα συμπαρασύρει τα δημόσια πανεπιστήμια στην υποβάθμιση της ποιότητας και των παροχών για να εξοικονομούν χρήματα».

Τέλος το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί τους εκπαιδευτικούς να δώσουν δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο της Πέμπτης,  έξω από το Ψυχιατρείο στις 12π.μ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More