Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κίνα: Περισσότερα από 1.500 «πράσινα» ξενοδοχεία αυξάνουν τα έσοδα τους κατά 12,08%

Αποδοτική φαίνεται ότι είναι για περισσότερα από 1.500 ξενοδοχεία στην Κίνα, η στροφή προς το περιβάλλον σύμφωνα με μία αναφορά που δημοσιοποίησε η Ένωση Ξενοδόχων της χώρας.

Σε σύγκριση με τα παραδοσιακά ξενοδοχεία, κατά την προηγούμενη χρονιά, τα πράσινα ξενοδοχεία εξοικονόμησαν κατά μέσο όρο, ηλεκτρική ενέργεια σε ποσοστό 15%, αλλά και υδάτινους πόρους σε ποσοστό 10%, με τα έσοδά τους να καταγράφουν αύξηση κατά 12,08% σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Τα πράσινα ξενοδοχεία αναφέρονται στις ξενοδοχειακές μονάδες που τηρούν πιστά τα μοντέλα άσκησης της επιχειρηματικής διοίκησης με σεβασμό στο περιβάλλον, υποστηρίζουν την πράσινη κατανάλωση προϊόντων, προστατεύουν την οικολογία και χρησιμοποιούν τους φυσικούς πόρους με ορθολογικό τρόπο.

Οι τομείς της προσφοράς ξενοδοχειακών υπηρεσιών, αλλά και των υπηρεσιών τροφοδοσίας στην Κίνα σημείωσαν πρόοδο στη μείωση και στην αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων από τρόφιμα και ποτά, προωθώντας την πράσινη κατανάλωση το 2022, παρά τις επιπτώσεις από την εξάπλωση της COVID-19, όπως επισημαίνει η ίδια αναφορά.

Η Κίνα διαθέτει ένα σύστημα σήμανσης πέντε φύλλων για την αξιολόγηση των ξενοδοχειακών μονάδων που είναι φιλικές προς το φυσικό περιβάλλον, με το επίπεδο του πέμπτου φύλλου να αντιπροσωπεύει την υψηλότερη κατηγορία της αξιολόγησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More