Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κίνδυνος να χαθεί η δημοπράτηση του νέου σχολείου στο Κοντόκαλι Κέρκυρας λένε οι γονείς

Στο Κοντόκαλι της Κέρκυρας σοβαρός είναι ο κίνδυνος να χαθεί η δημοπράτηση του νέου σχολείου όπως αναφέρουν οι γονείς και οι κηδεμόνες του Δημοτικού σχολείου με βασικό πρόβλημα το ρυμοτομικό σχέδιο καθώς είναι ελάχιστες οι μέρες, που απομένουν μέχρι τη διορία, που έχει οριστεί στις 9/2.

Ένα διαρκές και απολύτως δίκαιο αίτημα ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας για ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολείο στη συγκεκριμένη περιοχή, φαίνεται να βρίσκει πολλά εμπόδια.

Για το συγκεκριμένο σημαντικό θέμα της δημοπράτησης του νέου σχολείου στο Κοντόκαλι Κέρκυρας, μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος», ο Γιάννης Λάππας, Πρ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κοντοκαλίου. Ο κ. Λάππας επισήμανε πως «εδώ και δύο χρόνια έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», κάτι που προσπαθούσαν να πραγματοποιήσουν εδώ και τριάντα χρόνια και δεν μπορούσαν. Όμως η διαχειριστική αρχή του προγράμματος «Τρίτση» έβγαλε στις αρχές Ιανουαρίου ένα έγγραφο, τονίζοντας ότι πρέπει να τελειώσουν άμεσα όλες οι απαραίτητες εργασίες που είναι προγραμματισμένες να γίνουν στο σχολείο. Μεγάλη βοήθεια όμως έδωσαν ο νέος Δήμαρχος της περιοχής μαζί με το τοπικό συμβούλιο τονίζοντας ότι θα πραγματοποιηθεί το έργο μέχρι και τις 9 Φεβρουαρίου βοηθώντας έτσι να ολοκληρωθεί πιο ομαλά η διαδικασία και δίνοντας μία πιο μεγάλη προθεσμία από τον ένα μήνα, που είχε δώσει διαχειριστική αρχή του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More