Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλαμάτα: Έφυγε από τη ζωή ο Μεσσήνιος ακαδημαϊκός καθηγητής Δημήτρης Χριστοφιλόπουλος

Έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο Μεσσήνιος καθηγητής Δικαίου και Θεσμών και Πολιτικής της Χωροταξίας και Πολεοδομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Χριστοφιλόπουλος.

Ο Δημήτρης Χριστοφιλόπουλος σπούδασε Νομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στους Θεσμούς και Πολιτική Φυσικού και Πολιτιστικού Περιβάλλοντος στη Γαλλία και στη Μεγάλη Βρετανία. Εργάστηκε ως σύμβουλος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων. Δίδαξε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ενώ από το 1982 έως και την αφυπηρέτησή του το 2006 δίδαξε στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών τα μαθήματα «Εισαγωγή στο Δίκαιο» και «Θεσμοί και Πολιτική Χωροταξικού και Πολεοδομικού Σχεδιασμού».

Ήταν παντρεμένος με την πρώην υπουργό και πανεπιστημιακό Εύη Χριστοφιλοπούλου και απέκτησαν δύο παιδιά. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Παρασκευή στην 11 π.μ. στον ναό της Αγίας Μαρίνας στην Εκάλη και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα ακολουθήσει η ταφή στο Νεκροταφείο Καλαμάτας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More