Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλιφόρνια: Πλημμύρες και κατολισθήσεις μέχρι το προάστιο των διασημοτήτων

Υπό το φόβο κατολισθήσεων δόθηκε εντολή εκκένωσης στο προάστιο Μοντεσίτο, στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια, έπειτα από ημέρες καταρρακτωδών βροχοπτώσεων. Από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και χιλιάδες παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Ολόκληρες γειτονιές βρίσκονται κάτω από το νερό. Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και οι καταστροφικοί άνεμοι προκαλούν χάος. Κατολισθήσεις κλείνουν αυτοκινητοδρόμους στη Σάντα Κρουζ. Πάνω από 92.000 σπίτια και επιχειρήσεις είναι χωρίς ρεύμα. Οι κάτοικοι έχουν γονατίσει από την επέλαση της κακοκαιρίας που διαρκεί πάνω από 10 ημέρες και για τους κατοίκους είναι πρωτοφανής από το 1980.

Στο Μοντεσίτο η κατάσταση είναι δραματική. Ποταμοί υπερχειλίζουν και οι δρόμοι μετατρέπονται σε ποτάμια. 25,000 κάτοικοι καλούνται να απομακρυνθούν από το προάστιο των διασημοτήτων. Η ηθοποιός Έλεν Ντε Τζένερις ανεβάζει βίντεο στο twitter, λίγο πριν εγκαταλείψει το σπίτι της.

Montecito is under mandatory evacuation. We are on higher ground so they asked us to shelter in place. Please stay safe everyone. pic.twitter.com/7dv5wfNSzG

— Ellen DeGeneres (@EllenDeGeneres) January 9, 2023

Η Αμερικανική Εθνική μετεωρολογική υπηρεσία αναφέρει ότι η σφοδρή βροχόπτωση θα συνεχιστεί και εξέδωσε προειδοποίηση για πλημμύρες σε περιοχές γύρω από το Λος Άντζελες.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More