Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καμμένου στην ΕΡΤ: «Μόνο περηφάνεια για τα κορίτσια, ευκαιρίες θα ξαναδοθούν»

Περήφανη για τις αθλήτριές της εμφανίστηκε η Αλεξία Καμμένου, σε δηλώσεις της στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, μετά το δραματικό αποκλεισμό της εθνικής υδατοσφαίρισης γυναικών στα πέναλτι από την Ουγγαρία, στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα. Η ομοσπονδιακή τεχνικός τόνισε ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μέσα σε ενάμιση μήνα έχει καταφέρει μεγάλα πράγματα, ενώ υποστήριξε ότι θα ξαναδοθούν ευκαιρίες στο μέλλον.

«Μόνο περηφάνια νιώθω για τα κορίτσια. Αυτό είναι το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό και το πιο σημαντικό για την προσπάθειά τους, για την απόδοσή τους, για την πίστη τους», τόνισε αρχικά η Καμμένου. «Οταν φτάνεις στα πέναλτι, είναι θέμα τύχης. Θεωρώ ότι στην τελευταία φάση η αποβολή στην επίθεση είναι ένα πολύ λάθος σφύριγμα, διότι η αποβολή ήταν ξεκάθαρα υπέρ μας, αλλά αυτά συμβαίνουν. Στο τελευταίο λιγότερο παίξαμε καλά, αλλά δεχθήκαμε το γκολ από μια παίκτρια που δεν είχε φανεί μέχρι εκείνη τη στιγμή (σ.σ. Λαϊμέτερ). Στις λεπτομέρειες μπορούν να γίνουν πολλά», πρόσθεσε η ομοσπονδιακή προπονήτρια, σπεύδοντας να επισημάνει ότι «πρέπει να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας. Μέσα σε ενάμιση μήνα η ομάδα έχει κάνει μεγάλα πράγματα. Έχουμε καταφέρει πολύ σημαντικά πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Πρέπει να είναι εφαλτήριο για τη συνέχεια. Έχουμε μπροστά μας ακόμη ένα παιχνίδι και από εκεί και πέρα μια μεγάλη προετοιμασία. Αν η ομάδα συνεχίσει με την ίδια πίστη και θέληση, θα φέρει κι άλλες επιτυχίες και μετάλλια και θα πάει σε τελικούς. Πολλές φορές όταν φτάνεις την πρώτη φορά στον τελικό, χρειάζεται δεύτερη και τρίτη».

Για τον “μικρό” τελικό της Παρασκευής (16/2, 10:30) με την Ισπανία, η Καμμένου είπε: «Τα παιδιά ξέρουν ότι έχουν παίξει καλά και ενδεχομένως αδικήθηκαν σε μια φάση που έκρινε το παιχνίδι, γιατί τα πέναλτι είναι… ρουλέτα, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την Ουγγαρία που είναι εξαιρετική ομάδα. Νομίζω ήταν ξεκάθαρο ότι ήμασταν καλύτερες. Είμαστε υποχρεωμένες και πρέπει να το κάνουμε, γιατί είναι μια ευκαιρία για ένα μετάλλιο. Αντιμετωπίζουμε μία αρκετά έμπειρη ομάδα. Θα το παλέψουμε δίνοντάς τα όλα και ό,τι γίνει».

Οσο για το αν η εθνική έχει αλλάξει πλέον επίπεδο, η ομοσπονδιακή τεχνικός ήταν σαφής: «Αυτό φαίνεται σ’ αυτούς που δεν έβλεπαν την ομάδα στις προπονήσεις και σίγουρα αυτή είναι η εικόνα που πρέπει να κρίνει ο κόσμος. Ήξερα ότι αυτή η ομάδα είναι πάρα πολύ καλή. Έπρεπε τα παιδιά να αποσυμφορηθούν από κάποια πράγματα και νομίζω τώρα δείχνουν τις δυνατότητές τους. Σίγουρα έχουμε κι άλλα περιθώρια βελτίωσης. Ευχαριστώ πάρα πολύ την ομοσπονδία, τους συνεργάτες μου και όλους εσάς που είσαστε δίπλα στην ομάδα και κυρίως τις αθλήτριες μας που δίνουν τη ψυχή τους και όσο το κάνουν δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Ευκαιρίες θα ξαναδοθούν».

Φωτογραφία αρχείου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More