Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καναδάς: Προχώρησε στην επιβολή κυρώσεων κατά Ισραηλινών εποίκων στη Δ. Όχθη  

Ο Καναδάς επέβαλε τις πρώτες κυρώσεις σε έναν αριθμό εξτρεμιστών Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη, επιβεβαιώνοντας ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να λάβει άλλα μέτρα για να αποτρέψει τη βία των εποίκων εναντίον των Παλαιστινίων.

Οι καναδικές κυρώσεις, οι οποίες έρχονται στον απόηχο παρόμοιων μέτρων που ελήφθησαν από συμμάχους, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας, στοχεύουν τέσσερα άτομα που κατηγορούνται για εμπλοκή, άμεσα ή έμμεσα, σε πράξεις βίας εναντίον Παλαιστινίων αμάχων και της περιουσίας τους.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εξήγησε σε ανακοίνωσή του ότι οι κυρώσεις απαγορεύουν συναλλαγές που σχετίζονται με αυτά τα άτομα και απαγορεύουν την είσοδό τους στον Καναδά.

Η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Μέλανι Τζολί δήλωσε ότι : «η κλιμάκωση των πράξεων βίας από εξτρεμιστές Ισραηλινούς εποίκους εναντίον Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη εγείρει σοβαρή ανησυχία και εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή».

Η υπουργός πρόσθεσε πως με αυτά τα μέτρα, μεταφέρεται ένα σαφές μήνυμα ότι οι πράξεις βίας που διαπράττονται από εξτρεμιστές εποίκους είναι απαράδεκτες και  οι δράστες τέτοιας βίας θα αντιμετωπίσουν συνέπειες.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More