Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καρδίτσα: Την κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων ζητούν φοιτητές του τμήματος “Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής”

Την κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων απαιτούν οι φοιτητές του τμήματος «Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Σε πρόσφατη τροπολογία σε σχετικό νομοσχέδιο περί κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Γεωπονικών σχολών, δεν αναφέρεται ονομαστικά το συγκεκριμένο τμήμα. Φοιτητές μαζί με καθηγητές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από τη σχολή τους στο κέντρο της πόλης με κατάληξη την κεντρική πλατεία. Μαζί τους ήταν και φοιτητές του Τμήματος δασολογίας, επιστημών ξύλου  και Σχεδιασμού.

Απαιτείται η αναλυτική ονομαστική αναφορά του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στην εν λόγω τροπολογία όπως και των υπολοίπων τμημάτων, καθώς προκαλεί έντονη σύγχυση και αβεβαιότητα το γεγονός, ότι δεν υποδηλώνεται ξεκάθαρα η κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων ως Τμήμα Γεωπονικών Σχολών, δήλωσαν φοιτητές. Η μη αναφορά του τμήματός τους στην τελική μορφή της τροπολογίας προκαλεί την έντονη διαμαρτυρία τους αλλά αποτελεί και κατάφωρη αδικία, επεσήμαναν.

Ο πρόεδρος του τμήματος κ. Κώστας Πολύμερος δήλωσε μεταξύ άλλων. «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, δυναμώνουμε τις φωνές μας, μαζί με τα παιδιά μας προκειμένου να προσπαθήσουμε έστω και την τελευταία στιγμή ή με όποιον άλλον τρόπο προκύψει να διορθωθεί αυτή η , κατά την άποψή μου, μεγάλη αδικία που έχει προκύψει πρόσφατα από τη νέα τροπολογία που πέρασε στη βουλή σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, της σχολής των Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι το μόνο τμήμα  της σχολής των Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που δεν αναφέρεται ονομαστικά στην τροπολογία». Παράλληλα υπάρχει ομόφωνο ψήφισμα  της κοσμητείας της σχολής γεωπονικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προκειμένου να περιλαμβάνεται και το συγκεκριμένο τμήμα στην τροπολογία.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More