Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Καρφί” Ρονάλντο για Μέσι: «Το πρωτάθλημα της Σ. Αραβίας είναι καλύτερο από το MLS»

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δήλωσε ότι το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας είναι καλύτερο από το Major League Soccer (MLS), μόλις μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση της μετακίνησης του “αιωνίου” του αντιπάλου Λιονέλ Μέσι στις ΗΠΑ για λογαριασμό της Ίντερ Μαϊάμι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Μέσι είχε προσφερθεί ένα τεράστιο συμβόλαιο για να ενταχθεί σε ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, αλλά ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου επέλεξε αντ’ αυτού να μετακομίσει στις ΗΠΑ μετά τη λήξη του συμβολαίου του με την Παρί Σεν Ζερμέν.

“Το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας είναι καλύτερο από το MLS”, δήλωσε ο Ρονάλντο μετά τη φιλική ήττα της Αλ Νασρ με 5-0 από την Θέλτα Βίγκο στο πλαίσιο της προετοιμασίας, όπως μετέδωσε το Reuters.

“Τώρα όλοι οι παίκτες έρχονται εδώ… Σε ένα χρόνο, περισσότεροι κορυφαίοι παίκτες θα έρθουν στη Σαουδική Αραβία”.

Ο Ρονάλντο υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δυόμισι ετών που εκτιμάται από τα μέσα ενημέρωσης ότι αξίζει περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ (220,16 εκατομμύρια δολάρια) με την Αλ Νασρ τον Δεκέμβριο μετά την αποχώρησή του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο 38χρονος δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι οποιαδήποτε νέα μεταγραφή για τους συλλόγους της Σαουδικής Αραβίας θα ήταν “πολύ ευπρόσδεκτη” για να τον συναντήσει στο πρωτάθλημα.

Από τότε, οι Μπενζεμά, Καντέ, Κουλιμπαλί, Μεντί και Φιρμίνο ήταν μεταξύ των ονομάτων αστέρων που μετακόμισαν στο Saudi Pro League (SPL).

Ο Ρονάλντο δήλωσε επίσης ότι δεν θα επιστρέψει ποτέ στην Ευρώπη για να παίξει ποδόσφαιρο, καθώς η δυναμική των πρωταθλημάτων μειώνεται.

“Είμαι 100% σίγουρος ότι δεν θα επιστρέψω σε κανέναν ευρωπαϊκό σύλλογο. Είμαι 38 ετών”, δήλωσε, σύμφωνα με το ESPN.

“Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει χάσει πολύ ποιότητα. Το μόνο έγκυρο και που εξακολουθεί να πηγαίνει καλά είναι η [αγγλική] Premier League. Είναι πολύ πιο μπροστά από όλα τα άλλα πρωταθλήματα”.

Ο Ρονάλντο πέτυχε 14 γκολ σε 16 παιχνίδια μετά τη μετακίνησή του, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να βοηθήσει την ομάδα του να κατακτήσει τον τίτλο της SPL, με την Αλ Νασρ να τερματίζει δεύτερη πίσω από την Αλ Ιτιχάντ.

Πηγή: CNN
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More