Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατάθεση αιτημάτων για την αποζημίωση των μελισσοκόμων στον Έβρο

Δυο αιτήματα που αφορούν τους μελισσοκόμους θα θέσει υπόψη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ο Σύλλογος Μελισσοκόμων Κεντρικού Έβρου σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του Πασχάλη Χριστοδούλου, στην ΕΡΤ Ορεστιάδας.

Το πρώτο αφορά την εφαρμογή των μέτρων αποζημίωσης των πληγέντων, από την πυρκαγιά, μελισσοκόμων σύμφωνα με όσα είχαν εφαρμοσθεί στην περιοχή της Εύβοιας, όπου σύμφωνα με τον κ Χριστοδούλου , είχαν ενταχθεί στην Κρατική Αρωγή, το Πράσινο Ταμείο και αλλού.

«Σήμερα ο ΕΛΓΑ  αποζημιώνει όπως είπε τους πληγέντες όταν η πυρκαγιά προκαλείται  από φυσικό φαινόμενο και όχι από εμπρησμό. Επίσης όσοι έχασαν την παραγωγή τους ( μέλι) δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ όπως τόνισε γι’ αυτό διεκδικούμε να αποζημιωθούν από άλλο πρόγραμμα»

Το δεύτερο αίτημα που θα προωθήσουν τις επόμενες μέρες αφορά το Ηλεκτρονικό Μητρώο Μελισσοκόμων όπου ζητούν αυτό να μην αλλάξει για όσους μελισσοκόμους έχουν υποστεί ζημιά .

Ως γνωστόν  κάθε μεταβολή στον αριθμό των κυψελών δηλώνεται αυτόματα. Όμως στην περίπτωση  που δηλωθεί απώλεια  από τον μελισσοκόμο αυτομάτως την επόμενη χρονιά δεν δικαιούται να ενταχθεί σε προγράμματα μελισσοκομίας.

«Ζητάμε να παραμείνει η κατάσταση ως μη γενόμενη» τονίζει ο κ Χριστοδούλου διότι την Άνοιξη τα μελίσσια πολλαπλασιάζονται και εύκολα μπορούν να έρθουν στον αριθμό που ήταν πριν.

Ο συγκεκριμένος σύλλογος όπως μας ανέφερε περιλαμβάνει πάνω από 100  μέλη από όλο το νομό  ενώ η ακριβής εικόνα των καμένων μελισσιών θα δοθεί τις επόμενες μέρες από τον ΕΛΓΑ .

Οι αποζημιώσεις όπως είπε αφορούν μόνο τα μέλη που είναι εγγεγραμμένα στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Μελισσοκόμων.

Πασχάλης Χριστοδούλου (πρόεδρος Συλλόγου Μελισσοκόμων Κεντρικού Έβρου)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More