Τρίτη, 11 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατάρ: Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις για την εκεχειρία στη Γάζα δηλώνει ο πρωθυπουργός Αλ Θάνι

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ και υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ μπιν Αμπντούλ Ραχμάν Αλ Θάνι ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις για την εκεχειρία στη Γάζα βρίσκονται σχεδόν σε αδιέξοδο και ότι αυτό που συνέβη στη Ράφα καθυστέρησε τις συνομιλίες, εξηγώντας ότι «υπάρχει ασάφεια από την ισραηλινή πλευρά σχετικά με το πώς να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα.

Επισήμανε ότι «η ανοικοδόμηση της Γάζας απαιτεί 40 έως 50 δισεκατομμύρια δολάρια», εξηγώντας ότι «η καταστροφή που βλέπουμε στη Γάζα αντιπροσωπεύει μόνο το 10% ή το 20% της πραγματικής έκτασης της καταστροφής».

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ τόνισε, «Δεν θέλουμε να εκμεταλλευτεί ο ρόλος μας ως μεσολαβητής και θα είμαστε πάντα έτοιμοι να βοηθήσουμε», σημειώνοντας ότι «το άνοιγμα ενός πολιτικού γραφείου για τη Χαμάς στο Κατάρ έχει δημιουργήσει έναν αποτελεσματικό δίαυλο επικοινωνίας και όσο συνεχίζεται η ανάγκη για επικοινωνία, δεν υπάρχει χώρος για εικασίες για το μέλλον της Χαμάς στο Κατάρ».

Επεσήμανε ότι «όλοι εστιάζουν στην τρέχουσα διαμεσολάβηση, τη διακοπή του πολέμου και την αποκατάσταση των αιχμαλώτων», εξηγώντας ότι «το να μιλάμε για ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας είναι πρόωρο».

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More