Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση του Qatargate – Αναμένονται αποκαλύψεις από τον Παντσέρι (video)

Έρχονται αποκαλύψεις για το Qatargate, έχουμε καταιγιστικές εξελίξεις. Ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος, Αντόνιο Παντσέρι, έκανε συμφωνία με τους Βέλγους εισαγγελείς και αναμένεται να αποκαλύψει τα πάντα για την υπόθεση.

Είναι η δεύτερη φορά στην νομική ιστορία του Βελγίου που υπογράφεται τέτοια συμφωνία. Εξελίξεις αναμένονται και σχετικά με την άρση ασυλίας των ευρωβουλευτών Εύας Καϊλή και Μαρίας Σπυράκη για την υπόθεση των αμοιβών συνεργατών τους.

Μνημόνιο μεταμέλειας και συνεργασίας για να πέσει όσο γίνεται στα μαλακά υπέγραψε ο Αντόνιο Παντσέρι σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Πρόκειται για μνημόνιο σύμφωνα με το οποίο κάποιος που έχει μετανοήσει προχωρά σε συγκεκριμένες αποκαλύψεις με στοιχεία και πρόσωπα.

Με το υπόμνημα αυτό αναλαμβάνει να ενημερώσει τους ανακριτές και τη Δικαιοσύνη συγκεκριμένα για:
– τον τρόπο λειτουργίας
– τις οικονομικές ρυθμίσεις με άλλα εμπλεκόμενα μέρη
– τις οικονομικές δομές που συγκροτήθηκαν
– τα ενδιαφερόμενα μέρη των δομών και τα προσφερόμενα οφέλη,
– τη συμμετοχή γνωστών και αγνώστων στην έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της ταυτότητα των προσώπων που παραδέχεται ότι δωροδοκούσαν.

Θα γίνει κατάσχεση όλων των περιουσιακών του στοιχείων, θα υπάρξει πρόστιμο, αλλά θα μειωθεί η ποινή φυλάκισής του.

Να δούμε τι σημαίνει πρακτικά αυτό: η ποινή για τον Παντσέρι φαίνεται ότι είναι πέντε χρόνια με αναστολή. Ειδικότερα, μπορεί να μείνει ή στη φυλακή ή με εκτός με περιοριστικούς όρους, δηλαδή βραχιολάκι. Το χρηματικό πρόστιμο ανέρχεται στα 80.000 ευρώ. Η κατάσχεση αφορά στο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, μεταξύ των οποίων οι 600.000 που βρέθηκαν στο σπίτι του.

Μένει να δούμε τι θα γίνει με τη σύζυγο και την κόρη του που είναι στην Ιταλία. Αλλά και τι σημαίνει αυτό για την Εύα Καϊλή και εάν θα μπορούσε να αποτελέσει ένα βήμα για να αφεθεί με βραχιολάκι μετά την ακρόαση της Πέμπτης.

Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More