Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταναλωτές σε ρόλο ερευνητών- Αναζητούν συνδυασμό ποιότητας και προσιτών τιμών

Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται η αγορά ενόψει Πάσχα , με τον κόσμο να αναζητά ποιοτικά κρέατα και ειδικότερα αμνοερίφια σε προσιτές τιμές.

Οι έμποροι δέχονται παραγγελίες για το πασχαλινό τραπέζι, με τις τιμές του οβελία να θυμίζουν…χρηματιστήριο, καθώς αλλάζουν καθημερινά. Με αυξήσεις άρχισε η Μεγάλη Εβδομάδα στην τοπική αγορά της Θεσσαλονίκης, καθώς στο Καπάνι το αρνάκι και το κατσικάκι κοστίζουν 13 ευρώ το κιλό.

Στην ελληνική αγορά φέτος δημιουργήθηκε έλλειμμα ντόπιων αμνοεριφίων, καθώς το καθολικό Πάσχα έπεσε ένα μήνα νωρίτερα από το ελληνικό, με αποτέλεσμα οι Έλληνες κτηνοτρόφοι να δώσουν πολλά ζώα για εξαγωγή.

Οι καταναλωτές αναμένουν το δώρο του Πάσχα , το οποίο θα καταβληθεί την Μεγάλη Τετάρτη και θα “ζεστάνει” την αγορά, με τα τελευταία ψώνια για το εορταστικό τραπέζι.

Σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα καθώς τα καταστήματα ήταν ανοιχτά, λόγω του εορταστικού ωραρίου, η κίνηση ήταν αυξημένη στη Θεσσαλονίκη, και αρκετοί επέλεξαν να κάνουν τα ψώνια τους και να αναζητήσουν λαμπάδες, πασχαλινά αυγά και τσουρέκια.

Ρεπορτάζ: Λία Χριστάρα, Νίκος Πιτσιακίδης, Ανδρέας Σταματόπουλος

Διαβάστε επίσης: Το “χρηματιστήριο” του οβελία στο Μικρόδασος Κιλκίς- Πόσο πωλούνται τα αμνοερίφια

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More