Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταρράκτης Τζουμέρκων: Το “καταφύγιο” του σκηνοθέτη

Ο Χρήστος Κορδούλας είναι ο υπεύθυνος του ορειβατικού καταφυγίου πάνω από το χωριό Καταρράκτης του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων στην Άρτα. Ο κ. Κορδούλας είναι πρώην σκηνοθέτης με καριέρα σε κινηματογράφο, τηλεόραση και θέατρο, και αποφάσισε να δώσει ζωή σε ένα εγκαταλειμμένο καταφύγιο στα δυτικά Τζουμέρκα, παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες.

Το καταφύγιο βρίσκεται ακριβώς κάτω από την υψηλότερη και πιο αναγνωρίσιμη κορυφή των Τζουμέρκων, το Καταφίδι, σε υψόμετρο 1660 μέτρα. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ3, το κτίριο κατασκευάστηκε το 1998 από την πρώην κοινότητα Καταρράκτη αλλά παρέμεινε ημιτελές μέχρι τον Αύγουστο του 2014 όπου και ξεκίνησαν οι διαδικασίες ολικής αποκατάστασής του. Το καταφύγιο άνοιξε τις πύλες του το καλοκαίρι του 2022.

Είναι δυναμικότητας 40 ατόμων ( διατροφή και ύπνος ) αλλά μπορεί να εξυπηρετεί μέχρι 50 άτομα αν είναι αναγκαίο. Η θέση του σ’ αυτό το μέσο υψόμετρο, η πρόσβαση με ασφαλτοστρωμένο δρόμο αλλά και η ενεργειακή αυτονομία του πλέον, του δίνει τη δυνατότητα να μένει ανοιχτό και τον χειμώνα, καταλήγει ο κ. Κορδούλας.

Ρεπορτάζ Β. Σιώμος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More