Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κενά σε θέσεις εκπαιδευτικών καταγράφονται σε Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα

Περισσότερο από ένα μήνα λειτουργίας έχουν συμπληρώσει τα σχολεία και ακόμη καθηγητές και γονείς σε διάφορες περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη και η Κέρκυρα αναφέρουν κενά σε θέσεις εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Κενά σε τέσσερις ειδικότητες καθηγητών αναφέρουν οι γονείς στο 2ο πρότυπο γυμνάσιο Θεσσαλονίκης έχοντας αποστείλει και εξώδικο προς Υπουργείο Παιδείας και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ζητώντας έγγραφη απάντηση.

«Λείπει τελείως ο φυσικός, λείπει 8 ώρες το μάθημα των μαθηματικών, δηλαδή μια ολόκληρη τάξη δεν κάνει μαθηματικά και συγκεκριμένα η β’ γυμνασίου. Λείπει τελείως ο καθηγητής για το μάθημα της τεχνολογίας και ο καθηγητής για το μάθημα της πληροφορικής», όπως αναφέρει Βασίλης Παμπολας, πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης.

«Η φυσική καλύφθηκε πλήρως δεν υπάρχει κανένα κενό. Στα μαθηματικά οι ώρες είναι λιγότερες από τα δάχτυλα του ενός χεριού, και έχουμε τις δύο ειδικότητες που όντως υπάρχει ένα πρόβλημα, με τις επόμενες των αναπληρωτών που επίκεινται άμεσα θα καλυφθούνε», αναφέρει από την πλευρά του Αλέξανδρος Κόπτσης, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

«Είχαμε μετρήσει 80 κενά στα σχολεία σε όλες τις ειδικότητες και στη 2η φάση των αναπληρωτών πάλι δεν καλύφθηκαν τα κενά, καθώς προσλήφθηκαν 35 μόνο συνάδελφοι αναπληρωτές», δηλώνει ο Αχιλλέας Καπετάνιος, πρόεδρος ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

Εντός των επόμενων ημερών θα γίνει η 3η και 4η φάση προσλήψεων αναπληρωτών. Σε επίπεδο Θεσσαλονίκης τα περισσότερα κενά αφορούν σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση λόγω αποσπάσεων καθηγητών.

Ρεπορτάζ; Χριστίνα Συμεωνίδου – Γιάννης Ανδριώτης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More