Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κερκυραϊκά έθιμα και κάλαντα για το Σάββατο του Λαζάρου

Οι χορωδοί του Λαζάρου του χωριού Επίσκεψη, στην Κέρκυρα, παραμονή του Σαββάτου, τραγούδησαν τα παραδοσιακά κερκυραϊκά κάλαντα ξεκινώντας από τα γύρω χωριά, λίγο πριν δύσει ο ήλιος, από τα πεδινά της περιοχής, κοντά στη θάλασσα.

Μετά το σούρουπο, έφτασαν στο γραφικό ημιορεινό χωριό της Επίσκεψης όπου ξεκίνησαν περαντζάδα από συνοικία σε συνοικία…22 τον αριθμό.

Σε κάθε συνοικία, οι κάτοικοί της περίμεναν την μουσική περαντζάδα και έβγαλαν φαγητό και κρασί για να τρατάρουν τους τραγουδιστές και τους οργανοπαίκτες.

Το έθιμο κρατά αιώνες στο μικρό χωριό, το οποίο γίνεται κάθε τέτοια ημέρα πόλος έλξης για κατοίκους απ’ όλη την Κέρκυρα, αλλά και τουρίστες, που όλοι μαζί τραγουδάνε για την Ανάσταση του Λαζάρου.

Ανήμερα του Λαζάρου, παραδοσιακά κάλαντα ακούστηκαν και στην παλιά πόλη της Κέρκυρας, όπου διάφορα συγκροτήματα γυρίζουν στο ιστορικό κέντρο της πόλης και το γεμίζουν με τις όμορφες επτανησιακές μελωδίες τους.

Από σήμερα στην Κέρκυρα ξεκινούν και διάφορες εκδηλώσεις και το νησί αποτελεί μια πασχαλινή πανδαισία για τους επισκέπτες.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More