Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κηδεία Γ. Λυγγερίδη: Άγημα της ΕΛ.ΑΣ. απέδωσε τιμές – Συντετριμμένοι οι συνάδελφοι που δούλευαν μαζί του τη μοιραία νύχτα

Με τρεις πυροβολισμούς στον αέρα και φωνάζοντας “αθάνατος“, συγγενείς, φίλοι και αστυνομικοί αποχαιρέτησαν τον Γιώργο Λυγγερίδη στα κοιμητήρια της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη.

Συνάδελφοι του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ, από την διμοιρία του άφησαν ένα λουλούδι και τους μπερεδες τους στον τάφο.

Συντετριμμένοι όλοι στην οικογένειά του, με όση δύναμη τους είχε απομείνει, φώναξαν “Λύγγε”.

Νωρίτερα, στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία, οι αστυνομικοί, που ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ σήκωσαν το φέρετρο, που ήταν τυλιγμένο με την γαλανόλευκη στους ώμους τους ενώ τιμητικό άγημα της ΕΛ.ΑΣ. απέδωσε τιμές.

Συγκλονιστικός ήταν, λίγο πριν τη ολοκλήρωση της τελετής ο επικήδειος του επικεφαλής της διμοιρίας του.

Περιπολικά, δικυκλιστές και κλούβες των ΜΑΤ σχημάτισαν πομπή και συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία τον άτυχο αστυνομικό , που έχασε τη ζωή του μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στα επεισόδια έξω από το κλειστό του Ρέντη.

Παρόντες στην κηδεία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος και ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός. Το “παρών” έδωσαν πλήθος εκπροσώπων της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας.

Ρεπορτάζ: Λία Χριστάρα – Παύλος Σαρόγλου

Διαβάστε επίσης:

Οδύνη στο τελευταίο «αντίο» στον αστυνομικό Γ. Λυγγερίδη που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα στο Ρέντη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More