Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΘΒΕ: Αλλαγή ημερομηνίας για την πρεμιέρα της παράστασης «Απόλυτη Μαγεία»

Μια μέρα αργότερα, δηλαδή την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις 21:00, στο Φουαγιέ Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα της παράστασης «Απόλυτη Μαγεία», λόγω της 24ωρης απεργίας, που έχει κηρύξει για την Πέμπτη 21/9 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος.
 
Η παράσταση που κινείται πάνω σε μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο μεταφυσικό θρίλερ και τη μαύρη κωμωδία, σε δραματουργία- κείμενο Αγγελικής Παπούλια και σκηνοθεσία- κείμενο Χρήστου Πασσαλή, είναι εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα της Yoko Ogawa «Η αστυνομία της μνήμης».
 

Πρόκειται για μια πρωτότυπηδιαφορετική και άκρως γοητευτική παράσταση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις τη χειμερινή σεζόν και επιστρέφει από την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στο Φουαγιέ του Θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Η παράσταση

Σε ένα νησί τα πράγματα, οι εποχές, τα μετεωρολογικά φαινόμενα, τα φυτά εξαφανίζονται χωρίς να αφήσουν το παραμικρό ίχνος μέσα στα μυαλό και τις ψυχές των ανθρώπων. Οι κάτοικοι καταφεύγουν σε παράξενες τελετές προκειμένου να  αποχαιρετήσουν όλα αυτά που χάνονται και προσκαλούν ιδιότροπα πνεύματα να γεμίσουν τον χώρο σε μια προσπάθεια να βρεθούν απαντήσεις σε έναν κόσμο που καθημερινά φαίνεται να αδειάζει από νόημα.

Το αποτέλεσμα, μέσα από τη δραματουργική ματιά της Αγγελικής Παπούλια, τη σκηνοθετική δεξιοτεχνία του Χρήστου Πασσαλή, την υποκριτική δεινότητα των ηθοποιών που συμμετέχουν, καθώς και την επινοητικότητα όλων των συντελεστών που διαμόρφωσαν το αινιγματικό σκηνικό, ηχητικό & φωτιστικό περιβάλλον, δημιουργεί την ατμόσφαιρα μιας παράστασης -τελετής. Μια «τελετή μύησης» που αναδεικνύει το μεταφυσικό στοιχείο και προκαλεί τον θεατή να παρακολουθήσει τον κόσμο με άλλα μάτια, βιώνοντας μια θεατρική εμπειρία όπου η συμμετοχή του είναι σημαντική.

*Η παράσταση είναι κατάλληλη για άνω των 12 ετών. Στην παράσταση γίνεται χρήση υψηλών ηχητικών εντάσεων, χρήση μηχανής ομίχλης και στροβοσκοπικού φωτισμού.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Δραματουργία- Κείμενο: Αγγελική Παπούλια, Σκηνοθεσία- Κείμενο: Χρήστος Πασσαλής, Σκηνικά: Θάλεια Μέλισσα, Κοστούμια: Βασιλεία Ροζάνα, Μουσική: Δημοσθένης Γρίβας, Κίνηση- Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Παπανικάνδρου, Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου, Οργάνωση παραγωγής: Ειρήνη Χατζηκυριακίδου, Θεατρικό μακιγιάζ: Μαντώ Καμάρα, Φωτογραφίες: Mike Rafail (That Long Black Cloud)

Διανομή:

Λουκία Βασιλείου, Γιάννης Γκρέζιος, Νατάσσα Δαλιάκα, Άννα Ευθυμίου, Άννα Κόπακα, Χριστίνα Μπακαστάθη, Ορέστης Παλιαδέλης, Γιώργος Παπαδάκος

Πληροφορίες

Φουαγιέ ΕΜΣ (Εθνικής Αμύνης 2)

Πρεμιέρα: Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, 21:00

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (η παράσταση δεν έχει διάλειμμα)

Ώρες παραστάσεων

Τετάρτη- Πέμπτη-Παρασκευή-Κυριακή: 21.00

Σάββατο: 19.00 & 21.00

Προπώληση: ntng.gr |viva.gr | 11876 |

Πληροφορίες κρατήσεις στο Τ. 2315 200 200 και στα εκδοτήρια του ΚΘΒΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More