Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΚΕ για Αχ. Μπέο: Αυτό το πικρό ποτήρι θα το πιεί… Θέλει δεν θέλει

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του, απευθυνόμενο στο δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο ο οποίος στην ουσία “κάλυψε” τον Βασίλη Ζαχείλα για την επίθεση στον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Γαργάλα αποδίδοντας τον ξυλοδαρμό σε πρόκληση, ενημερώνει τον δήμαρχο του Βόλου, πως “θα πιει ο ίδιος όλο το πικρό ποτήρι μέχρι το τέλος… Του υπενθυμίζει ποιοι φορούσαν κουκούλα στο παρελθόν, οι δωσίλογοι και οι φασίστες. Τέλος τον καλεί να αφήσει τις υπεκφυγές, τις απειλές και να έρθει κι αυτός να πάρει θέση, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και μπροστά στο λαό του Βόλου”.

Η ανακοίνωση:

Το χυδαίο υβρεολόγιο του «κυρίου» Μπέου δεν μας προξενεί εντύπωση. Είναι ίσως το μόνο που ξέρει να κάνει καλά, μαζί με το να προωθεί αποφασιστικά όλους τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς στην πόλη Βόλου, τα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα που τον στηρίζουν.
Αυτή τη φορά όμως του «χάλασε το κουρκούτι», δεν του βγήκε ο σχεδιασμός, ενώ είναι καρφί στο μάτι όσων τον στηρίζουν η αποφασιστική στάση των κομμουνιστών και των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής συσπείρωσης.
Τόλμησε να πιάσει στο στόμα του το ΚΚΕ, να το αποκαλέσει «φασιστικό μόρφωμα…». Εμείς γνωρίζουμε ότι αυτή είναι η γραμμή της ΕΕ και του κεφαλαίου, της αμερικάνικης πρεσβείας και όλων των «πρακτορείων»: η θεωρία των δυο άκρων και της εξίσωσης φασισμού – κομμουνισμού. Αυτή προσπαθεί να προωθήσει κουτσά στραβά και ο Μπέος, αν και του βάζουν δύσκολες λέξεις αυτοί που του γράφουν τους λόγους και μπερδεύεται…!
Μόνο που εδώ είναι Ελλάδα, όχι Αμέρικα «κύριε» Μπέο και αυτά δεν περνάνε. Πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία ανάποδα και να τη φέρουν στα μέτρα τους, αλλά δεν θα τα καταφέρουν. Όποια πέτρα και να σηκώσει ο δήμαρχος στο Βόλο, από κάτω θα βρει να γράφει ΚΚΕ. Την επόμενη φορά που θα πιάσει στο στόμα του το ΚΚΕ, του συνιστούμε να το πλύνει πρώτα πολύ καλά!

Οι κομμουνιστές «κύριε» Μπέο περπατάνε ξέσκεποι και με το κεφάλι ψηλά, μιλάνε ανοιχτά και στα ίσα. Άλλοι κρύβονται σαν τους κλέφτες, αντί για παντελόνια φοράνε κουκούλες fullface και επιτίθενται δολοφονικά στους πολιτικούς τους αντιπάλους. Όπως ο στενός σας συνεργάτης «κύριε» Μπέο, ο «καλός οικογενειάρχης» Βασίλης Ζαχείλας που τον περιθάλπετε με στοργή και κατανόηση όπως δηλώσατε.

Γνωρίζει ο κ. Μπέος ποιοι άλλοι φοράνε και φόραγαν κουκούλες στο παρελθόν; Κάποιους που ο λαός τους λέει δοσίλογους τους ξέρει; Αυτούς πάλι που φορούσαν μάσκα και ξεχώριζαν τους αγωνιστές για να τους εκτελέσουν οι φασίστες; Έχει ακούσει κάτι γι’ αυτό ή του βάζουμε δύσκολα πάλι;

Ο «κύριος» Μπέος χαρακτήρισε «μεμονωμένο περιστατικό» την εγκληματική, προσχεδιασμένη και οργανωμένη επίθεση του στενού του συνεργάτη, στον Κώστα Γαργάλα εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Πως κάνει κάποιος μια «απερίσκεπτη» ενέργεια, «εν βρασμώ ψυχής» επειδή υποτίθεται προκλήθηκε, όταν πάει το πρωί στο γραφείο του στη ΔΕΥΑΜΒ (ο Ζαχείλας), μεταμφιέζεται για να μην αναγνωριστεί, χωρίς να βγάλει μιλιά διασχίζει ορόφους, την αίθουσα συνεδρίασης και επιτίθεται δολοφονικά στον Κώστα Γαργάλα; Πολύ περισσότερο όταν μετά την επίθεση, αντί να τρέξει έξω απ’ το κτίριο, κατευθύνεται στον 4ο όροφο, προφανώς για το γραφείο του όπου πιθανώς σκόπευε να ξεμασκαρευτεί και να κατέβει ξανά σαν κύριος και σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
Αν αυτός δεν είναι ο ορισμός της προσχεδιασμένης εγκληματικής ενέργειας τότε ποιος είναι; Το «κουρκούτι όμως έκοψε», το σχέδιο χάλασε γιατί η κουκούλα τραβήχτηκε και ο δράστης αποκαλύφθηκε. Τα γεγονότα βοούν και δεν κολλάνε με όσα ισχυρίζεται ο «κύριος» Μπέος.
Όσο και αν προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, είναι απολύτως εκτεθειμένος. Δεν τον παίρνει να απειλεί και να επιτίθεται ούτε στο ΚΚΕ, ούτε στον Κώστα Γαργάλα που συμπορεύεται μαζί του. Ούτε στους εργαζόμενους και τους πολίτες του Βόλου που διαμαρτυρήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο γι’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη και δεν μπορεί να ξεφύγει απειλώντας με μηνύσεις, με συλλήψεις κλπ. Είναι πολύ λίγος για να τρομοκρατήσει το λαό του Βόλου.
Δεν αρκεί να καταδικάσει το «μεμονωμένο περιστατικό» σε συνεντεύξεις και σε δηλώσεις, προσπαθώντας ταυτόχρονα να δικαιολογήσει το Ζαχείλα για την πράξη του.
Ανοιχτά και καθαρά μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο να αναλάβει τις ευθύνες του. Αυτός και όλη η δημοτική του παράταξη να τοποθετηθούν, να καταγγείλουν το Βασίλη Ζαχείλα για την άνανδρη επίθεση του στον Κώστα Γαργάλα. Να καταδικάσουν όλα όσα σήκωσαν το χέρι του δράστη το προηγούμενο διάστημα, δηλαδή τις χυδαίες συμπεριφορές και τις απειλές που ξεστόμιζαν απέναντι στους πολιτικούς τους αντιπάλους.
Αυτό το πικρό ποτήρι θα το πιεί. Θέλει δεν θέλει. Εμείς θα είμαστε εκεί, ακόμα περισσότεροι.
Ο «κύριος» Δήμαρχος να αφήσει να αφήσει τις υπεκφυγές, τις απειλές και να έρθει κι αυτός να πάρει θέση, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και μπροστά στο λαό του Βόλου!

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More