Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλέαρχος Χρύσης: Πρώτος στόχος στη ΔΙΑΝΟΧ η πληρωμή των εργαζομένων (video)

Πρώτος στόχος της ΔΙΑΝΟΧ είναι να εξοφληθούν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, τονίζει ο πρόεδρος της Εταιρείας και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κλέαρχος Χρύσης.
Παρουσιάζοντας τα οικονομικά στοιχεία, σημείωσε ότι η Δημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Απορριμμάτων νομού Χίου, ενώ το 2019 παρουσίαζε κέρδη 230.000 ΕΥΡΩ, το 2021 εμφάνισε ζημίες ύψους 445.000 ΕΥΡΩ.
Το δε χρέος που παρέλαβαν με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής Χίου ανέρχεται στις 654.000 ΕΥΡΩ, όταν στον τραπεζικό της λογαριασμό είχε μόλις 46.000 ΕΥΡΩ.

«Εμείς προσπαθούμε καταρχήν να εξυγιάνουμε την εταιρεία. Υπήρξε ένας μεγάλος αριθμός προσωπικού, υπήρξε κόσμος απλήρωτος και δεν μπορούσαμε να πάρουμε ασφαλιστική ενημερότητα», σημείωσε.
«Μπορέσαμε και πληρώσαμε ασφαλιστικές εισφορές με παρακράτηση, από την πρώτη δόση χρηματοδότησης από το Δήμο, ενώ πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Επίσης αρχίσαμε να πληρώνουμε τμηματικά και προμηθευτές», σημείωσε ο κ. Χρύσης.
Η διοίκηση της ΔΙΑΝΟΧ, προχώρησε εξάλλου δικαστικά σε αίτηση ανακοπής για διαταγή πληρωμής από εργολάβο, ύψους 40.000 ΕΥΡΩ, ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι για το μήνα Φεβρουάριο. Οι συμβάσεις των περισσοτέρων εργαζομένων που πληρώνονται με μπλοκάκι και έφτασαν και στα 55 άτομα, λήγουν τέλη Μαρτίου.

«Δεν διώχνεις προσωπικό που γνωρίζει την εταιρεία και δουλεύει πάρα πολλά χρόνια», σημείωσε ο κ. Χρύσης, δίνοντας καθησυχαστική απάντηση προς τους εργαζόμενους.
Πάντως εξέφρασε την άποψη ότι «η κακή διαχείριση και το πλεονάζων προσωπικό», έφερε την εταιρεία σε αυτή τη θέση.
«Το ταμείο ήταν μείον. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε την εταιρεία στα κανονικά οικονομικά στοιχεία, να μην έχει αρνητικό υπόλοιπο και θα προσπαθήσουμε και για το προσωπικό να πληρώνεται στην ώρα του», πρόσθεσε ο κ. Χρύσης, λέγοντας ότι με το κλείσιμο του α’ τριμήνου 2024 θα γίνει και ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο ερώτημα αν στην πολιτική της σημερινής Δημοτικής Αρχής είναι η ΔΙΑΝΟΧ να διαχειριστεί και τα απορρίμματα του νομού Σάμου, ο Κλέαρχος Χρύσης υπενθύμισε ότι βάση ΦΕΚ του 2023 θα πρέπει να ενσωματωθούν και οι δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου στη ΔΙΑΝΟΧ, το οποίο θα γίνει με σχετική αλλαγή καταστατικού της εταιρείας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More