Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλείνει για μία εβδομάδα η σήραγγα Μαλακάσι Α’ της Εγνατίας Οδού

Για μια εβδομάδα, από τις 12 μέχρι και τις 19 Απριλίου, θα παραμείνει κλειστή η σήραγγα Μαλακάσι Α’ της Εγνατίας Οδού, ώστε να διενεργηθεί ο έλεγχος από εξειδικευμένους δομοστατικούς, των οποίων η έκθεση πραγματογνωμοσύνης θα αποτελέσει τη βάση για την επαναπόδοση ή μη της σήραγγας σε κυκλοφορία, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών.

Η σχετική ανακοίνωση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αναρτήθηκε στη “Διαύγεια” από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.

Οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν από τις 12 μέχρι και τις 19 Απριλίου στο τμήμα από τον Ανισόπεδο Κόμβο Μετσόβου ως τον Ανισόπεδο Παναγιάς.

Με μέριμνα και ευθύνη του εργολήπτη του έργου και των εκτελούντων εν γένει τις εργασίες, σε συνεργασία με τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες και το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων αποφασίστηκε:

Να τοποθετηθεί οριζόντια και κάθετη σήμανση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/99 όπως τροποποιήθηκε με το Ν.3542/07, της υπ ́ αριθ. ΔΜΕΟ/Ο/613 (Φ.Ε.Κ. 905 Β ́ / 20-5-2011) Απόφασης Υφυπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ και σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή σήμανσης – μελέτη εξασφάλισης της κυκλοφορίας που υποβλήθηκε, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών. Ο ανάδοχος του έργου υποχρεούται, καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, να συντηρεί και επιτηρεί την οδική σήμανση, για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων και να εφαρμόζει πλήρως τα οριζόμενα στην Μελέτη Σήμανσης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More