Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κοζάνη: Αγιασμός στον Αλιάκμονα από το πέτρινο γιοφύρι του Ανθοχωρίου

Στα παγωμένα νερά του ποταμού Αλιάκμονα στο πανέμορφο πέτρινο πεντάτοξο γιοφύρι Ανθοχωρίου του Δήμου Βοΐου, τελέστηκε ο καθαγιασμός των υδάτων την ημέρα των Θεοφανίων και το Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε ακούστηκε σε όλο τον ορεινό όγκο της ευρύτερης περιοχής, λίγο πριν την ρίψη του Σταυρού.

Οι τολμηροί βούτηξαν στα παγωμένα νερά του ποταμού για να πιάσουν τον σταυρό. Ο Νίκος Δημουδιάς ήταν ο τυχερός που κατάφερε να πιάσει τον Σταυρό και όπως δήλωσε στην ΕΡΤ είναι η δεύτερη φορά που τα κατάφερε και νοιώθει ευλογημένος, για να ευχηθεί καλή φώτιση σε όλο τον κόσμο.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό πλήθος κόσμου βρέθηκε στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων που έφτασε από κάθε περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, στο γιοφύρι που αναδείχθηκε τα τελευταία χρόνια, από τον κυρού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, Παύλο.

Ο πρόεδρος του χωριού Θόδωρος Δολατσόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια που έγινε, για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου και στο πεντάτοξο πέτρινο γεφύρι που είναι και το μεγαλύτερο στην Δυτική Μακεδονία.

Το μήνυμα για την μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης τα Θεοφάνια και τους συμβολισμούς έστειλαν ο ιερέας του χωριού πατήρ Αντώνιος και ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Σισανίου και Σιατίστης πατέρας Νικόλαος Γιαννουσάς.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More