Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κοζάνη: Γιορτή περιβάλλοντος – «Παίξε, γέλασε και μάθε για το περιβάλλον»

«Το περιβάλλον μας αφορά όλους και έχουμε ελπίδα», ήταν το μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, που έστειλαν από την πόλη της Κοζάνης τα παιδιά, που ήταν και οι πρωταγωνιστές της γιορτής περιβάλλοντος, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην κεντρική πλατεία.  

Με σύνθημα: «Παίξε, γέλασε και μάθε για το περιβάλλον» στη φετινή Γιορτή, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος,  μικρά και μεγάλα παιδιά συμμετείχαν σε μια σειρά περιβαλλοντικών δράσεων με παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες. Οι λιλιπούτειοι πολίτες του Δήμου Κοζάνης έπαιξαν ζωγράφισαν, έτρεξαν,  γέλασαν αλλά και έμαθαν για το περιβάλλον, την ανακύκλωση  και τα οφέλη από την καθημερινή συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι σ αυτό.

Origami, jenga και bowling, με ανακυκλώσιμα υλικά, μπάσκετ στους κάδους ανακύκλωσης, με το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας και τη ΔΙΑΔΥΜΑ, διαδραστική αφήγηση παραμυθιών για περιβαλλοντική συνείδηση, με το ΚΔΑΠ Μικροί Εξερευνητές, ήταν μερικές από τις δράσεις όπου πήραν μέρος δεκάδες παιδιά. ‘’Μία ανάσα για το περιβάλλον‘’ έδωσε και η ΔΕΗ ΑΕ με τη διανομή φυτών στα παιδιά, με τις αποκαταστάσεις εδαφών να αποτελούν προτεραιότητα σύμφωνα με τα στελέχη της .

Η  ευαισθητοποίηση των αυριανών πολιτών, που μεγαλώνοντας θα κρατήσουν μια ορθή περιβαλλοντική στάση, ήταν ο  απώτερος στόχος της δράσης, ώστε να βελτιωθεί η  ποιότητα ζωής των κατοίκων στην πόλη της Κοζάνης, που προετοιμάζεται για μια νέα εποχή με την ένταξη του Δήμου στην οικογένεια των 100 Κλιματικά  Ουδέτερων Πόλεων της Ευρώπης έως το 2030.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΟΥ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More