Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κοζάνη: Παράταση στην έκθεση “Σύγχρονοι οικοδόμοι του πολιτισμού”

Μέχρι την Κυριακή 22 Οκτωβρίου παρατείνεται η διάρκεια της έκθεσης φωτογραφίας του ερασιτέχνη φωτογράφου Νίκου Τζημόπουλου σχετικά με την ανέγερση της Κοβεντάρειου Βιβλιοθήκης της Κοζάνης.

Η έκθεση στον ισόγειο χώρο της Κοβεντάρειου Δημοτικής βιβλιοθήκης, είναι η ίδια ένα έργο τέχνης, αφού οι έγχρωμες φωτογραφίες που εστιάζουν σε στιγμιότυπα από την ανέγερσή της συνυπάρχουν αρμονικά στο χώρο αλλά και με την τελική αρχιτεκτονική εικόνα του κτιρίου. Ο φωτογράφος εστιάζει στα πρόσωπα και στις κινήσεις του εργατικού δυναμικού, αποτυπώνει την προσπάθεια, την ένταση αλλά και τη χαρά της δημιουργίας και αναδεικνύει την αξία του ανθρώπινου μόχθου χωρίς να υποτιμά τη δυναμική της σύγχρονης τεχνολογίας.

Ο Νίκος Τζημόπουλος, συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος και ερασιτέχνης φωτογράφος, δημιούργησε το δικό του αρχείο για την Κοζάνη του σήμερα, αφού απαθανάτισε φωτογραφικά «την μετατροπή» των δύο αποθηκών -που υπήρχαν στο χώρο το 2011. Η δουλειά μου ξεκίνησε στις 10 Δεκεμβρίου του 2011 και ολοκληρώθηκε με τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης στις 10 Οκτωβρίου του 2018, δηλώνει στην ΕΡΤ3. Ερχόμουν σε τακτικά χρονικά διαστήματα και έβγαζα φωτογραφίες από τα στάδια της ανέγφερσης, πρόσθεσε, λέγοντας ότι θα παραχωρήσει όλο το αρχείο του στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Ρεπορτάζ Δ. Αμαραντίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More