Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κολομβία: Ο πρόεδρος απένειμε μετάλλια στους διασώστες που συμμετείχαν στην έρευνα για τα τέσσερα παιδιά που χάθηκαν στη ζούγκλα

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Γουστάβο Πέτρο απένειμε χθες Δευτέρα μετάλλια στους 86 διασώστες – στρατιωτικούς και αυτόχθονες εθελοντές – που συμμετείχαν στην τεράστια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό των τεσσάρων παιδιών που περιπλανήθηκαν επί 40 ημέρες στη ζούγκλα αφού επέζησαν από τη συντριβή του αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν.

«Δεν τίθεται ζήτημα για το εάν η δυτική ή η παραδοσιακή σοφία είναι πιο σημαντική… Ο συνδυασμός τους έφερε πίσω τα παιδιά», είπε ο κολομβιανός πρόεδρος.

Μέλη της φυλής Ουιτότο, τα τέσσερα παιδιά – ηλικίας 1, 4, 9 και 13 ετών – επέζησαν από τη συντριβή του Cessna 206 με το οποίο ταξίδευαν μαζί με τη μητέρα τους και ακόμη ένα συγγενικό πρόσωπο. Η μητέρα άφησε την τελευταία της πνοή τέσσερις ημέρες μετά τη συντριβή του αεροσκάφους, που στοίχισε επίσης τη ζωή στους άλλους δύο ενήλικους επιβαίνοντες (σ.σ. τον πιλότο και έναν επιβάτη).

Το γεγονός ότι τα τέσσερα παιδιά επέζησαν επί 40 ημέρες μέσα στη ζούγκλα οφείλεται στην εξοικείωσή τους με την πυκνή βλάστηση, αλλά και στο θάρρος της 13χρονης που καθοδήγησε τα αδέρφια της.

Τα τέσσερα αδέρφια παραμένουν υπό ιατρική παρακολούθηση σε νοσοκομείο, αλλά η κυβέρνηση αναφέρει ότι η κατάσταση της υγείας τους βελτιώνεται με ικανοποιητικό ρυθμό.

Μετάλλιο απονεμήθηκε επίσης στον εκπαιδευτή του σκύλου Ουίλσον, ενός βελγικού ποιμενικού που συμμετείχε στην επιχείρηση και εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, έχοντας νωρίτερα εντοπίσει ίχνη των τεσσάρων παιδιών. Μετά τη διάσωση των παιδιών, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό του σκύλου, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More