Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κομισιόν: Προτείνει δυναμικό σύστημα αποκλεισμού συνδέσμων για την πρόληψη της παράνομης αναμετάδοσης αθλητικών γεγονότων ή συναυλιών

Οι Βρυξέλλες κάνουν ένα βήμα μπροστά για να τερματίσουν την πειρατεία των απ΄ ευθείας ψηφιακών μεταδόσεων . Η πειρατεία επηρεάζει διαδικτυακές εκδηλώσεις όπως συναυλίες ή αθλήματα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει ένα δυναμικό σύστημα αποκλεισμού συνδέσμων για την πρόληψη της παράνομης αναμετάδοσης αθλητικών γεγονότων ή συναυλιών.

Η παρακολούθηση ενός αγώνα ποδοσφαίρου μέσω παράνομου συνδέσμου μπορεί να τελειώσει σύντομα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε το πρώτο βήμα για τον τερματισμό της πειρατείας που επηρεάζει ζωντανές εκδηλώσεις όπως αθλήματα ή συναυλίες.

Οι Βρυξέλλες έθεσαν στο τραπέζι ένα σύστημα δυναμικού αποκλεισμού συνδέσμων που μεταδίδουν παράνομα ζωντανές εκδηλώσεις και ενθαρρύνει τα κράτη μέλη να επιτρέψουν στους διοργανωτές εκδηλώσεων να είναι υπεύθυνοι για τη διεξαγωγή τους. “

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα γιατί δημιουργεί πολλές απώλειες για τους κατόχους δικαιωμάτων. Και είναι επίσης ένας τομέας όπου πρέπει να ενεργήσετε πολύ γρήγορα επειδή η αξία είναι στη ζωντανή μετάδοση και μόλις τελειώσει η ροή η αξία είναι πολύ μικρότερη. Σχεδόν ανύπαρκτη. Είναι ένα φαινόμενο που βλέπουμε να αυξάνεται και γι’ αυτό υιοθετούμε τη σύσταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιοχάνες Μπαρκέ.

Αλλά για πολλές από τις εταιρείες που είναι επιφορτισμένες με τη μετάδοση των εκδηλώσεων, οι συστάσεις της Επιτροπής δεν αρκούν.

Η πρόταση που παρουσιάζεται δεν είναι δεσμευτική, κάτι που ο Συνασπισμός Ζωντανού Περιεχομένου πιστεύει ότι δεν θα βοηθήσει στη συμμόρφωση με τα μέτρα.

Σε δήλωση που δημοσιεύθηκε πέρυσι, διασφαλίζουν ότι ένα τέτοιο μέτρο «δεν θα δημιουργήσει το απαραίτητο νομικό κίνητρο για τους διαδικτυακούς μεσάζοντες να ανταποκρίνονται αμέσως όταν αναφέρεται παράνομο ζωντανό περιεχόμενο».

Ωστόσο, ορισμένοι ευρωβουλευτές του Κόμματος των Πειρατών πιστεύουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να περιοριστεί η παράνομη ροή είναι να παραχωρηθεί «καθολική και οικονομικά προσιτή νόμιμη πρόσβαση σε αθλητικές εκδηλώσεις».

Η Επιτροπή θα επανεξετάσει τον αντίκτυπο της σύστασης το 2025.

 Πηγή: Euronews 

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More