Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κομοτηνή: Αντίο από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας

Το δικό τους «αντίο», είπαν με μια όμορφη εκδήλωση οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΣΔΕ Κομοτηνής. Μαθητές/τριεσ από όλες τις πληθυσμιακές ομάδες της περιοχής βρέθηκαν στην αυλή του σχολείου που τους έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία με φίλους, δασκάλους και γνωστούς.

Τριάντα πέντε μαθητές και μαθήτριες πήραν το απολυτήριο τους, έχοντας την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δουλειές τους. Ανάμεσα τους και είκοσι μαθητές και μαθήτριες που θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους στα Εσπερινά ΕΠΑΛ.

Με τις εγγραφές που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί να προμηνύουν μια νέα πολύ ενδιαφέρουσα σχολική χρονιά. «Ενενήντα ένας μαθητές και μαθήτριες συνολικά κατάφεραν να δημιουργήσουν έξι πρότζεκτ διαφορετικών θεματικών», ανέφερε ο κος Ηλίας Βλάχος μιλώντας για τις θεματικές εκείνες που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον: φωτογραφία, ενεργός πολίτης, μελισσοκομία κ.α.

Ενενήντα ένας μαθητές και μαθήτριες είχαν νωρίτερα φέτος τους εκπαιδευτικούς στο πλευρό τους και με την στήριξη των συμπολιτών (μέσω χορηγιών) και αυτή του δήμου Κομοτηνής κατάφεραν να πετύχουν στόχους και να συμπληρώσουν κενά πιάνοντας το νήμα από εκεί που είχαν αφήσει.

Τέλος, ερωτηθείς για τα «εμπόδια» που συναντούν οι μαθητές και οι μαθήτριες στην προσπάθειά τους σημείωσε ότι έγινε η δημιουργία των τμημάτων με ομοιογενή τρόπο βοηθούσε ώστε όποιος –α συναντούσε προβλήματα μη εξωστρέφειας, μη επιμέλειας, μη καλής γνώσης της ελληνικής γλώσσας να ξεπερνά τις δυσκολίες ανεξαρτήτου θρησκεύματος.

Ρεπορτάζ: Μαρία Νικολάου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More