Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κομοτηνή: Για τη διαμονή τους στις φοιτητικές εστίες μιλούν φοιτητές και φοιτήτριες του ΔΠΘ

Καλύτερο καθαρισμό, συντηρήσεις και περισσότερους ελέγχους στα δωμάτια των Φοιτητικών Εστιών της Πανεπιστημιούπολης της Κομοτηνής ζητούν οι διαμένοντες φοιτητές και φοιτήτριες του ΔΠΘ . Μιλούν για την αναγκαιότητα συχνών απολυμάνσεων και απεντομώσεων τονίζοντας επίσης την εξασφάλιση ποιοτικότερου φαγητού στην κοντινή Λέσχη.

Όπως αναφέρουν μιλώντας στο ertnews.gr μπορεί με τη διαμονή τους στο χώρο να απαλλάσσει τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό από 220 έως 350 ευρώ μηνιαίως, τόσο το ύψος της καταβολής ενοικίου από την πλευρά των συμφοιτητών τους, ωστόσο, προσθέτουν πως είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν για να είναι ποιοτικότερη η διαμονή τους.

Σταχυολογώντας τα σημαντικότερα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στέκονται στην αναγκαιότητα εξασφάλισης καλύτερης θέρμανσης, συντήρησης του δικτύου ύδρευσης, συχνών καθαρισμών και απεντομώσεων του δωματίων τους, αλλά και αντικατάστασης των κουφωμάτων. Αναγνωρίζουν τα θετικά βήματα που έχουν γίνει κυρίως για την δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Στέκονται στην έλλειψη ησυχίας που δυσκολεύει όπως αναφέρουν τη μελέτη τους λόγω κάποιων λίγων συμφοιτητών τους που δεν σέβονται την κοινή συμβίωση και τους κανόνες της. Αξιολογούν αρνητικά την απουσία ελέγχου τόσο στους κοινόχρηστους χώρους, όσο και εντός των δωματίων τους σημειώνοντας πως με την πραγματοποίησή τους θα ανάγκαζαν και τους μη συνεπείς κι απρόσεχτους να λειτουργούν καλύτερα.

Μιλώντας στο ertnews.gr φοιτήτρια, που αν και στο 3ο έτος φέτος μόνο ξεκίνησε να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις παραδόσεις χάρη στη δωρεάν διαμονή της στις Εστίες, σημειώνει ότι χωρίς την αρχική φροντίδα, καθαρισμό και επιμέλεια των γονιών της και της ιδίας η διαμονή στο δωμάτιο που της διέθεσαν θα ήταν αδύνατη. «Μπορεί να δίνουμε 200 ευρώ εγγύηση κατά την είσοδό μας, ωστόσο, λίγοι είναι εκείνοι που πραγματικά σέβονται τη δημόσια περιουσία και σε αυτό δεν έχουν ευθύνες οι Πρυτανικές Αρχές, αλλά οι ίδιοι οι φοιτητές» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας την ανάγκη η δωρεάν διαμονή στις φοιτητικές εστίες και η σίτιση σε παρακείμενο χώρο, όπου λειτουργεί η Λέσχη, να διασφαλιστεί πρώτα από τους ίδιους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Δ.Π.Θ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More