Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κομοτηνή: Επιστροφή στην κανονικότητα για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του ΔΠΘ

Επιστροφή στην κανονικότητα για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του ΔΠΘ. Οι παραδόσεις έχουν ξεκινήσει κανονικά μαζί και η καθημερινότητα της φοιτητικής κοινότητας της Ροδόπης. Παραδόσεις και παρακολουθήσεις στα αμφιθέατρα, αλλά και παράπονα για την γραμματειακή υποστήριξη που είτε απουσιάζει, είτε δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο.

Προτιμούν να διαμένουν μόνοι και μόνες ακόμη κι αν χρειαστεί να καταβάλουν λίγο υψηλότερο ενοίκιο. Επισκέπτονται τη λέσχη για φαγητό, ή προτιμούν να μαγειρεύουν μόνοι και μόνες. Δυσανασχετούν με την τιμή του εισιτηρίου που καλούνται να καταβάλουν για τις μετακινήσεις τους από και προς την Πανεπιστημιούπολη σημειώνοντας ότι θα το παλέψουν «να αλλάξει κι αυτό».

Μιλώντας στο www.ertnews.gr οι παλαιότεροι δηλώνουν ικανοποιημένοι από το παρεχόμενο επίπεδο σπουδών και οι νεότεροι «από αυτό που συνάντησαν ερχόμενοι στην Κομοτηνή» και δίνοντας περισσότερες πληροφορίες στέκονται «στη φιλοξενία των κατοίκων», στη «ζωντάνια της πόλης λόγω της παρουσίας των φοιτητών», στο γεγονός ότι «οι μετακινήσεις είναι μικρές» και «όπου θέλει να πάει κανείς βρίσκεται εκεί σε δέκα λεπτά».
Εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες που μετακινούνται με τα αστικά, που κάθονται στα cafe της πόλης, που τσιμπούν κάτι πρόχειρα ή απολαμβάνουν με παρέα το φαγητό της Κομοτηνής. «Είναι πραγματικά μια Φοιτητούπολη η Κομοτηνή» λένε και την βρίσκουν «πιο φθηνή από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα», αλλά για τα δεδομένα της εποχής, το κόστος σπουδών εξακολουθεί να βγαίνει υψηλό, ειδικά για τις οικογένειες εκείνες που στηρίζονται σε «μετρημένα έσοδα».
Κι όσον αφορά στο στόχο που βάζουν; «να μπορέσουν να πάρουν όσα περισσότερα εφόδια γίνεται» λένε και προσθέτουν «τελειώνοντας στα τέσσερα και τεσσεράμισι χρόνια». Με τα όνειρα τους συντροφιά απολαμβάνουν τη γλυκύτητα του φθινοπώρου έχοντας ακούσει ότι «ο χειμώνας στην Κομοτηνή δεν αστειεύεται» και, όπως λένε, «η θέρμανση της φοιτητικής στέγης να είναι πάντα ένα θέμα, πόσο μάλλον φέτος».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More