Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κομοτηνή: Εργαζόμενες την Κυριακή

Ο κόσμος αγαπάει τις Κυριακές. Κόσμος στα καφέ, χαλαρή κίνηση στους δρόμους, μετρημένα καταστήματα ανοιχτά, ποδηλάτες και πεζοί. Κι ο κόσμος εκεί, έτοιμος να σπεύσουν να ανταποκριθούν βάζοντας τα δυνατά τους. Νωρίς το πρωί τους συναντήσαμε στο πόστο τους. Άνθρωποι του μεροκάματου.

Με κύριο στόχο την εξασφάλιση των χρημάτων που απαιτούνται. Με εννιάωρη εργασία που τους αποφέρει κανονικό μεροκάματο. «Ο κόσμος αγαπάει τις Κυριακές», λένε και στέκονται στη χαλαρή κι ευδιάθετη διάθεση των πελατών τους. Με το καλοκαίρι ήδη να κάνει αισθητή την παρουσία του και τις καλοκαιρινές διαδρομές να πληθαίνουν παρόντες “πειρασμοί”.

Συναντήσαμε τρεις εργαζόμενες στο πόστο τους, την Γεωργία που εργάζεται 25 χρόνια, την Αλεξάνδρα 4 και την συνονόματή της 1,5. Βρίσκουν τη συνύπαρξη των εργαζομένων υπέροχη και σπεύδουν να εκφράσουν την ικανοποίησή τους για τη δουλειά που έχουν.

«Αρμονική και φιλική» η συνύπαρξη και των τριών στον Κυριακάτικο αγώνα που αποφέρει τριάντα ευρώ κέρδος. Παραδέχονται πως βρίσκουν την καθημερινή εργασία προτιμητέα σε αντίθεση με αυτή της Κυριακής που την ονομάζουν «εργασία ανάγκης». Καταθέτοντας ως αίτημα την αύξηση του μισθού, τη διασφάλιση των ενσήμων με τη διενέργεια ασφαλιστικών ελέγχων και εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή τους για την τήρηση των συμφωνηθέντων, όταν τηρούνται.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More