Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κομοτηνή: Η Εθνική Λυρική Σκηνή μυεί τους μαθητές στην όπερα

Το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΗΌπερα Διαδραστικάστα Σχολεία, «Η Ωραία Ελένη» του Όφενμπαχ.

 Πρόκειται για Οπερέτα για εφήβους, που ταξιδεύει σε Γυμνάσια σε όλη την Ελλάδα, βρίσκεται στην Κομοτηνή, όπου   μαθητές από το Μουσικό Σχολείο και συγκεκριμένα το Γυμνάσιο, αλλά και το 4ο Γυμνάσιο,  συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής..

Η παράσταση θα δοθεί αύριο, Τετάρτη, στις 10:00 στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, αλλά και στους κοινωνικούς προβληματισμούς των εφήβων τού σήμερα και  στοχεύει στην εξοικείωση των μαθητών με την τέχνη του λυρικού θεάτρου μέσα από τη συμμετοχή τους σε μια διαδραστική παράσταση όπερας.

Το πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν κι άλλα σχολεία της Ροδόπης, ως απλοί παρατηρητές.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην ΕΡΤ μίλησε ο καλλιτεχνικός συντονιστής, Γιώργος Παπαδάκης, ο οποίος υπογράμμισε πως το πρόγραμμα ενέχει την προσωπική σφραγίδα όλων των συντελεστών, που κοινό γνώρισμα είναι η μεγάλη αγάπη για το αντικείμενο, σε σημείο που να είναι ένα νέο και φρέσκο έργο, από το αρχικό κείμενο του Όφενμπαχ!

Από την πλευρά της η υπεύθυνη της περιοδείας Κωνσταντίνα Χρίστου, μιλώντας στην ΕΡΤ, στάθηκε στην μεγάλη ανταπόκριση των παιδιών, καθώς τα περισσότερα είναι η πρώτη φορά που έρχονται σε επαφή με το συγκεκριμένο είδος τέχνης, εννοώντας την όπερα. Πρόσθεσε δε πως, την εκδήλωση συνδιοργανώνει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Τις επόμενες μέρες το καινοτόμο πρόγραμμα θα ταξιδέψει σε Δράμα Σέρρες και μετά στην Θεσσαλία!

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More