Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κομοτηνή: Με δυσκολία το παρκάρισμα ακόμη και το καλοκαίρι

Οι ξένοι από άλλες χώρες του εξωτερικού και οι επισκέπτες από γειτονικές πόλεις είναι στην πλειοψηφία τους αυτοί που παρκάρουν σε οργανωμένους χώρους στάθμευσης επί χρήμασι στην Κομοτηνή. Κοντά τους και οι ντόπιοι βιαστικοί, που θέλουν να τελειώσουν μια δουλειά σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα και να αποχωρήσουν άμεσα.

Στην πλειοψηφία τους οι Ροδοπίτες κάτοχοι αυτοκινήτων αναζητούν τα ελεύθερα πάρκινγκ (τούς βοηθά ότι γνωρίζουν καλύτερα την πόλη) και όταν δεν τα βρίσκουν κάνουν και έναν και δύο κύκλους αν χρειαστεί σε κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής, μέχρι να εντοπίσουν τα λίγα ελεύθερα τετραγωνικά που θα τους επιτρέψουν να αφήσουν το αυτοκίνητο τους χωρίς το άγχος του προστίμου, επιβαρύνοντας όμως την ήδη επιβαρυμένη για κάποιες ώρες κυκλοφορία.

Οι δυσκολίες της εποχής αποτυπώνονται και στα απλά μιας οδηγικής συμπεριφοράς, όπως είναι η εύρεση χώρου στάθμευσης, τα 70 λεπτά την ώρα, το 1,40 που είναι το τίμημα για τις δύο ώρες παρκαρίσματος (σύνηθες χρόνος παραμονής) αποθαρρύνει.
«Δουλεύουμε περισσότερο με τους ξένους, οι ντόπιοι θα ψάξουν να βρουν κενούς χώρους για να παρκάρουν» δηλώνουν στο www.ertnews.gr. Παράλληλα, παρατηρούν όπως λένε οι υπηρεσίες , η επαφή με το Δημόσιο και οι διεκπαιρεώσεις μέσω τραπεζών να «κατεβάζουν πολύ κόσμο στο κέντρο κυρίως από τους οικισμούς» κάποιοι από αυτούς «αναγκαστικά παρκάρουν σε οργανωμένους χώρους». Επίσης, και λόγω της εβδομαδιαίας λαϊκής και της ανοικτής αγοράς, το Σάββατο μέχρι το μεσημέρι σημειώνεται πολύ αυξημένη κίνηση.
Κίνηση και κατειλημμένα πάρκινγκ, αυτά τα δύο πάνε μαζί, όπως οι χώροι στάθμευσης μπροστά από το κτίριο του Διοικητηρίου. Με τις μόνιμες 60 και πλέον θέσεις από τη μια της πρόσοψης του κτιρίου πάντα «πιασμένες».
Όσον αφορά στο κέντρο της πόλης; Σταθμευμένα αυτοκίνητα πάντα εκατέρωθεν των πεζοδρομίων. Σταθερή εικόνα. Με τις εισόδους και τις βιτρίνες των καταστημάτων, μαζί με τη διέλευση των πεζών, να «σώζονται» χάρη στον ποδηλατόδρομο, που χρησιμοποιείται κυρίως ως πεζόδρομος.

Μια απλή ματιά στους χώρους στάθμευσης καταγράφει πάντα το καλοκαίρι και μια «ανανέωση» του στόλου των αυτοκινήτων. «Είναι η έλευση των ξένων, των Θρακιωτών που εργάζονται σε χώρες του εξωτερικού εμφανής και στα πάρκινγκ» δηλώνουν στο www.ertnews.gr οι εργαζόμενοι στις πέριξ από τους χώρους στάθμευσης επιχειρήσεις. Και παράλληλα προσθέτουν πως για καλοκαίρι καιρό το: «πάρκινγκ ούτε για αστείο» μαρτυρά και τη μη φυγή του ντόπιου κόσμου. Όπως αποκαλύπτει και τη μια διάθεση κάποιων από τους κατοίκους στην πόλη να απομακρυνθούν από το σπίτι τους χωρίς αυτοκίνητο, ακόμη και όταν πηγαίνουν στο καφενείο, συνήθεια που συντροφεύει αρκετούς και ανεξαρτήτως εποχής.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More